Czy ktoś skonfigurował phpbb3 tak aby noworejestrujący się użytkownicy otrzymywali kody aktywujące z smtp.gmail.com? Ponieważ u mnie funkcja mail() nie chce za bardzo działać, postanowiłem, że forum będzie wysyłać powiadomienia, kody aktywacyjne itp. właśnie przez gmaila. Za cholerę nie chce mi to działać. Jeśli komuś udało się to skonfigurować to proszę o wskazówki.
Skonfigurowałem to w następujący sposób: http://79.189.44.186/~kzgrzeblak/gmail.JPG
phpbb3 + gmail
Re: phpbb3 + gmail
jesli ustawisz tak:

to skrypt będzie wysyłał meile których nadawcą będzie adres zwrotny.
a co do twoich ustawień sprawdzałeś inne metody uwierzytelniania??
no i chyba nazwa użytkownika powinna wyglądać xxx a nie xxx@gmail.com

to skrypt będzie wysyłał meile których nadawcą będzie adres zwrotny.
a co do twoich ustawień sprawdzałeś inne metody uwierzytelniania??
no i chyba nazwa użytkownika powinna wyglądać xxx a nie xxx@gmail.com
Mógłbyś zrobić większego screena? Bo z tego nic nie widać.
Z xxx też próbowałem, zostały jedynie do przetestowania metody uwierzytelniania. Ale... w akcie desperacji już nawet odpuściłem gmaila i próbuję to zestawić z o2.pl - też bez rezultatu.
Z xxx też próbowałem, zostały jedynie do przetestowania metody uwierzytelniania. Ale... w akcie desperacji już nawet odpuściłem gmaila i próbuję to zestawić z o2.pl - też bez rezultatu.
o2 też na żadnej metodzie uwierzytelniania nie chce działać. Czy mógłby mi ktoś zrobić screena z ustawień jakiegoś konta pocztowego, które działa z phpbb3? Niech już konto będzie w byle jakiej domenie, byle by działało.