zmiana stopki

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
bergo
Kontakt:

zmiana stopki

Post autor: bergo » 10 czerwca 2008, 11:55

Przepraszam że poruszam jeszcze raz ten błachy temat. Siedzę od 1,5 h i szukam pliku w którym zmienia się stopkę i do tej pory nie znalazłem. Oczywiście posłużyłem się wyszukiwarka i na forum i google i nic :/
Wszyscy piszą o overall_header tylko z końcówka jakąś tpl czy jakoś tak a ja mam tylko html. Zmieniłem w styles->prosilver/subsilver-> template-> overall_header.html i nic i ogólnie to wszędzie gdzie znalazłem coś związanego ze stopką to zmieniałam ale nic mi to nie dało :(. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić jak krowie na miedzy?

Wersja która posiadam to 3.0.1
Najmłodsze forum jeździeckie

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: zmiana stopki

Post autor: Mary$ » 10 czerwca 2008, 12:44

bergo pisze:Wszyscy piszą o overall_header tylko z końcówka jakąś tpl czy jakoś tak a ja mam tylko html.
overall_header.html to jak sama nazwa mówi plik nagłówka. Plik stopki masz w:
styles/[twoj styl]/template/overall_footer.html

Pliki *.tpl były w poprzedniej wersji skryptu - teraz są *.html ;)

Pamiętaj, żeby po zmianie w plikach szablonu odświeżyć go wchodząc w PA -> Style -> Komponenty stylów -> Szablony i klikając ODŚWIEŻ przy edytowanym stylu.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

bergo
Kontakt:

Re: zmiana stopki

Post autor: bergo » 10 czerwca 2008, 13:39

No właśnie brakowało mi odświeżenia. Bardzo dziękuję za pomoc!!!!!!! Sądzę że innym nowicjuszom takim jak ja też to się przyda.
Najmłodsze forum jeździeckie

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”