hej, mam kilka for 2:
- phpbb 2.0.18 - nadrodze pl
- phpbb 2.0.22 - forum n34 pl
- phpbb 2.0.23 - fencing-oldboy nadrodze pl (tu problem mniejszy, bo forum nowe i album mały)
chcę przejść na 3, ale w tych wszystkich forach mam poinstalowany album. Czy jest jakaś opcja przeniesienia również albumu? w 3 nie widzę albumu w standardzie (choć wreszcie jest dodawanie fotek do postów).
Jakaś pomoc mistrzowie?
moje umiejętności? programistą nie jestem, ale postawić forum i wprowadzić mody + wrzucenie prostych zmian samemu typu kody analyticsa jakoś mi się udawało...
dostęp mam do phpadmina, serwer dedykowany więc po roocie wszędzie wlezę. bazy MySQL też tworzę jak trzeba.
btw czy zmienne paramatry CAPTCHA rzeczywiscie skutecznie blokują roboty, bo widze, ze juz pojawily sie rozne mody antyspamowe na 3?
z góry dziękuję.
bolek
przenosiny na 3 z albumem...
Re: przenosiny na 3 z albumem...
Przy konwersji utracisz tego moda. Pozostaje Ci zalezienie podobnego moda do 3.0 i napisanie konwertera dla albumu.
tak, to oczywiste ale:
1) sam nie napiszę konwertera - wiec pozostaje chyba czekać aż ktoś napisze
2) nie widziałem jeszcze tego moda na 3, wiec pewno też trzeba czekac...
btw mod jaki używam to photo album 2.0.53 by Smartor
1) sam nie napiszę konwertera - wiec pozostaje chyba czekać aż ktoś napisze
2) nie widziałem jeszcze tego moda na 3, wiec pewno też trzeba czekac...
btw mod jaki używam to photo album 2.0.53 by Smartor
No to tutaj masz duży problem. Generalnie nie masz gwarancji, że autor przepisze mod i do tego konwerter. Pozostaje Ci ew. kontakt z nim i zadanie pytania.
Mody z phpBB2 i z phpBB3 to zupełnie inna bajka. Musisz przemyśleć sytuację i ocenić jak bardzo Ci ten album jest potrzebny. Możesz rozważyć, przenosiny forum bez niego, zainstalować inny mod z albumem, oraz wgrać go plik po pliku od nowa.
Mody z phpBB2 i z phpBB3 to zupełnie inna bajka. Musisz przemyśleć sytuację i ocenić jak bardzo Ci ten album jest potrzebny. Możesz rozważyć, przenosiny forum bez niego, zainstalować inny mod z albumem, oraz wgrać go plik po pliku od nowa.