I pytanie: co trzeba zrobić, aby odblokować register_globals na serwerze?
Z tego screena co podałeś to wynika, że masz włączone register_globals na swoim serwerze, a rekomendowane jest wyłączenie tego, ponieważ włączenie tej opcji (przez administratora serwera) powoduje obniżenia bezpieczeństwa.aby odblokować register_globals na serwerze?
admin serwera napisał mi:daro pisze:Z tego screena co podałeś to wynika, że masz włączone register_globals na swoim serwerze, a rekomendowane jest wyłączenie tego, ponieważ włączenie tej opcji (przez administratora serwera) powoduje obniżenia bezpieczeństwa.aby odblokować register_globals na serwerze?
Jeżeli go nie ma to należy go utworzyć, najprawdopodobniej od razu w
public_html, ale to zależy od skryptu, najlepiej zapytać kogoś kto zna
ten skrypt albo już go instalował.
Albo zapytać na forum phpBB, tam najszybciej uzyska Pan odpowiedź.
za serwer zapłaciłem rok z góry...btw: admin mówi, że można to zmienić poprzez plik htacces...tylko ja nie wiem jakdaro pisze:Poproś o wyłączenie funkcji register_globals na serwerze. Jeżeli znowu napisze Ci coś podobnego to radzę szczerze zmienić Ci serwer, bo albo admin w ogóle nie zna się na rzeczy albo napisał nie to co trzeba.
Swoją drogą co to za hosting?php_flag register_globals 0
zorbiłem jak pisałeś, a teraz inne problemy powstały: http://dsj-online.pl/forum/install/inde ... anguage=endaro pisze:Administratorowi serwera wyłączenie tej opcji zajmie do minuty, a jak już chce Ci tak utrudniać życie to spytaj mu się czy o ten kod mu chodzi:Swoją drogą co to za hosting?php_flag register_globals 0