Dziwny problem z nadaniem upr. administratora

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
peterw

Dziwny problem z nadaniem upr. administratora

Post autor: peterw » 09 stycznia 2008, 21:25

Witam,
Jest tak: zainstalowałem skrypt forum - wszystko ok. Zarejestrował się user któremu chcę nadać pełne uprawnienia admina. Zrobiłem m.in. wszystko jak napisano w dokumentacji na tym forum - czyli nadałem uprawnienia użytkownikowi jako "pełny admin", dodatkowo dodałem do grupy administratorzy; w sumie gdzie się tylko da dałem pełne uprawnienia.
Problem jest taki: ma on dostęp do panelu admina, świeci się na czerwono, wszędzie w panelu widac że ma nadane uprawnienia a jak wejdzie na forum to ma widok jak zwykły user... Nie ma np. linka "Panel moderowania" i nie ma przede wszystkim ikonek "usuń" , "daj ostrzeżenie", itp - tylko standardowe "zgłoś naruszenie". W sumie jako Admin powinien od razu mieć wszystko wyświetlone.
Gdzie jeszcze szukać przyczyny?

[edit]: ok, można zamnkąć/usunąć.
Gdyby ktoś miał podobny problem: okazało się że adminowi trzeba również nadać uprawnienia moderatora aby w/w opcje były dostępne.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”