Dokumentacja do uworzonych tabelek dla forum.

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Unspoken

Dokumentacja do uworzonych tabelek dla forum.

Post autor: Unspoken » 29 grudnia 2007, 18:53

Witam.

Czy ktos wie gdzie moge znalezc dokumentacje dla utworzonej bazy forum?
Chodzi mi o opis kolumn dla danej tabelki, ewentualne relacje itd.

Z gory dzieki za odopowiedzi.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 29 grudnia 2007, 19:18

nigdy się nie spotkałem. wersja 3.0 jest za krótko aby ktoś już ją opisał. Ewentualnie możesz posiłkować się opisem dla wersji 2.0: http://naszapierwsza.w.interia.pl/pomoc ... q_sql.html
poznasz jej zasady to już sam zrozumiesz wersje 3.0
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Unspoken

Post autor: Unspoken » 30 grudnia 2007, 12:50

Dzieki ale to troche malo niestety zeby samemu wstawic posta do bazy za pomoca SQLa :(

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 30 grudnia 2007, 13:30

dla postów z 3 nie wsadzałem jeszcze ręcznie przez sql jednak tak na szybko to wystarczy uzupełnić tabele phpbb_posts potem wpaść na forum i patrzec gdzie brakuje odwołania. tak na szybko to chyba prościej by to poszło niż w starej wersji.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”