pomoc z forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 sierpnia 2007, 09:55

A więc opiszę krok po kroku:

1. Kopiujesz ikonki ze styles/prosilver/imageset/en do styles/prosilver/imageset/pl Tak samo ze stylem subsilver2. Wysyłasz je w takiej ścieżce na serwer.
2. Logujesz się do swojego Panelu Administracyjnego na forum. Na stronie głównej PA jest opcja:
Wyczyść cache
Purge all cache related items, this includes any cached template files or queries.
Klikasz obok Wykonaj. Potem potwierdzasz TAK ;)
3. Dla pewności możesz jeszcze wejść w zakładkę STYLE, potem z menu po lewej wybierasz Zbiór obrazków. Dla każdego stylu dajesz Odśwież i potwierdzasz TAK.

To by było na tyle. Po wejściu w widok tematów możesz kliknąć jeszcze CTRL + F5, wtedy odświeży to cache Twojego forum w przeglądarce.

Najważniejsze jest jednak, aby ikony od stylu były w odpowiednim katalogu, tak jak podałem wyżej.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bebolek

Post autor: Bebolek » 08 sierpnia 2007, 11:48

ja zrobiłem tak, że ściągnałem paczke z polskimi obrazkami na kompa, zmieniłem nazwe katalogu z pl na polish i wgrałem nastepnie na serwer do katalogu /styles/prosilver/imageset/ katalog polish i wszystko już działa dobrze :-)

Madol1

Post autor: Madol1 » 08 sierpnia 2007, 13:29

zainstalowalem na nowo forum i w stylu prosilver nie ma ikonek a w stylu subsilver2 sa co mam zrobic??

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 sierpnia 2007, 15:02

Przekopiować ikonki z folderu en do pl w imageset stylu prosilver. Tutaj masz polskie ikonki do stylu subsilver2: viewtopic.php?t=6248
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Madol1

Post autor: Madol1 » 08 sierpnia 2007, 15:04

temat uważam za zamknięty bo zainstalowałem sobie nowy styl i mam do niego ikonki z innego stylu ale na dniach dostane dobre ktore beda dzialaly

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”