Jak zmienic wyglad forum?

Dyskusje na temat stylowania phpBB 2.0.x.
wooboodoo

Jak zmienic wyglad forum?

Post autor: wooboodoo » 16 maja 2006, 04:49

Witka,

Loodzie jak zrobic zeby tabelki z tematami forum sie nie oddzielaly i zeby sie nie powtarzaly 2x te same tytuly forum, chcialbym zeby nazwa forum byla widoczna tylko na niebieskim (subsilver) pasku
a ten srebrny chce zlikwidowac, chcialbym tez zeby wszystkie ramki byly jednakowych rozmiarow, a gdy robie nowe forum to sie jakos rozjezdza to na prawo i wyglada kulawo, nie chce czegos popiepszyc bo kozak w tym nie jestem wiec wole zapytac.
Poprostu chcialbym zeby moje forum wygladalo tak jak to na ktorym teraz jestesmy to tyle.
Moze to ja cos zle robie i myle create new forum z create new category... ale nie sadze bo kombinowalem na wszelkie sposoby...
Docelowo mysle o zrobieniu czegos podobnego do tego forum : http://www.sophie-sweet.yoyo.pl/forum/ ale nie sadze , ze znajdzie sie ktos komu bedzie sie chcialo mi w tym pomoc.

Ktore linie w pliq overall_header.tpl sa odpowiedzialne za wielkosc tabel z tematami,
chcialbym jedynie zmienic ich wysokosc bo przy szerokosci 800 pix to imho nie wyglada dobrze... czy moglby ktos mnie naprowadzic jak dokonac tej zmiany ?

z gory serdeczne dzieki za wszelka pomoc
pozdro
woo

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 16 maja 2006, 12:37

wooboodoo pisze:Ktore linie w pliq overall_header.tpl sa odpowiedzialne za wielkosc tabel z tematami,
Tematy masz w pliku viewforum_body.tpl Odpowiada za to linijka:

Kod: Zaznacz cały

<td class="row1" width="100%"><span class="topictitle">{topicrow.NEWEST_POST_IMG}{topicrow.TOPIC_TYPE}<a href="{topicrow.U_VIEW_TOPIC}" class="topictitle">{topicrow.TOPIC_TITLE}</a></span><span class="gensmall"><br />
		{topicrow.GOTO_PAGE}</span></td>
W <td class="row1" width="100%"> możesz dodać sobie jeszcze height="x" gdzie x oznacza wysokość podaną w pixelach :wink:

Coś zmieniasz chyba nie tak z tym 800px, ja u siebie tak mam i jest wszystko oki :P
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

wooboodoo

Post autor: wooboodoo » 16 maja 2006, 23:11

J@ro buddy,
ta linijka ktora mi wkleiles jest odpowiedzialna za to zeby te tematy forum sie nie oddzielaly, dobrze kombinuje ?
Jesli tak to badz tak laskaw podpowiedziec co tam musze zepsuc zeby to dobrze dzialalo.
Wielkie dzieki za Twoj cenny czas,
Pozdro
woo

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 17 maja 2006, 08:07

A jaka linijka odpowiada za szerokość forum?

Zablokowany

Wróć do „Style”