Jak dostosować styl do zmodyfikowanego forum phpbb?

Dyskusje na temat stylowania phpBB 2.0.x.
.tomek

Jak dostosować styl do zmodyfikowanego forum phpbb?

Post autor: .tomek » 04 maja 2006, 16:56

Załóżmy, że mam już zmodyfikowane forum phpbb z tymi 30 hackami. Jak dostować do tego forum inny styl, np. Tesko ?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 maja 2006, 17:35

Musisz wykonac wszystkie czynności modyfikujące styl z każdego hacka. Jest trochę roboty ale to konieczne. Inaczej mówiąc: wszystko to co modyfikowałeś np. na stylu subSilver musisz zmodyfikować na stylu Tesko.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

.tomek

Post autor: .tomek » 04 maja 2006, 18:12

Kurcze, tyle roboty.... Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 maja 2006, 20:29

J@ro, podal wersje oficjalną i najbradziej poprawną. Jednak jesli style są bardzo podobne to możesz tylko nadpisać pliki nowego stylu plikami ze stylu starego. Zakłądając że muszą różnić sie tylko wpisami w pliku css.
Jest to do wykonania zrobiłem to osobiscie na moim forum i teraz są 4 style do wyboru :D

PS w tej metodzie nie polecam nadpisywać pliku nagłówka bo to może spowodować problemy :D
Nie ręcze za 100% skutecznosć. Mnie działa ale innym nie koniecznie
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 04 maja 2006, 20:33

mateusz, Twoja wersja oczywiście jest 'nieoficjalna', ale wiesz... większość styli jednak ma zmiany w plikach *.tpl... No chyba, że jedynie zmieniamy kolorystyke :P
buu :P

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 maja 2006, 20:52

TrAvIkK pisze:większość styli jednak ma zmiany w plikach *.tpl... No
zauważ ze zmiany w plikach viewforum_body.tpl viewonline_body.tpl i inych tego typu nie są duże lub wręcz można je pominąć aby przyspieszyć instalacje nowego stylu.

Troche myślenia i można wiele stylów w ten sposób dostosować lub chociasz ulątwić ich dostosowywanie
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Style”