Cześć chłopaki.
Zakładam nowy temat o problemie z czcionkami po zapoznaniu się z pozostałymi podobnymi. Posprawdzałem wszystkie wskazówki co do problemów z czcionką i niestety nie w tym u mnie problem.
Mam forum phpbb2 + skin invision_red, ale to nie ważne, bo obojętnie jakie forum wgram, czy to będzie by przemo, czy zwykłe zawsze jest problem z częścią czcionek na forum. Przede wszystkim zamiast polskich liter pojawiają się znaki zapytania i to tylko w odnośnikach i postach. Reszta jest przetłumaczona i spolszczona i tam polskie czcionki pokazuje. Tak jak pisałem wyżej, ściagałem forum z różnych źródeł. Mam konto z 5 razy mysql i 2 miałem do tej pory zajęte. Problemy pojawiły się po rozszerzeniu serwera o kolejne 2 bazy mysql. Wcześniej też zakładałem forum phpbb2 i takich problemów nie było.
Zobaczie sami, wpiszcie coś z łąąąęę będą same ????? chociaż wszędzie jest ok z polskimi literami.
http://www.kidrock.70.pl
Narazie
Problem z połową czcionek na forum
sprawdź kodowanie bazy w phpmyadminie
co dokładnie robiłeś ??Sedit pisze:Posprawdzałem wszystkie wskazówki co do problemów z czcionką i niestety nie w tym u mnie problem
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Zacząłem wszystkie posty odnośnie czcionek szukać. Wklejałem kodowanie polskie takie jak na samym początku się pisze w pliku overall_header w meta (coś podobna nazwa), w panelu admina zmieniałem czcionki, ale zerowy efekt. Zobacze to kodowanie w bazie danych i jakie tam mam ustawienia. Jak coś to napiszę.
nie powiedziane niekróte sposoby kodowania mają tylko niektóre polskie litery 
z tego co napisałęś w swoim poscie to stwierdzam że nie czytałeś na forum posto o tym temacie bo opisy twoich osobistych prób są raczej skąpe. dlatego proponuje NAPRAWDE UCZCIWIE poczytać tematy na forum. bo problemy z polskimi ogonkami to częsty i oklepany temat.
ułatwie ci zadanie i podpowiem że słowem kluczowym jest słowo kodowanie. i jednym z tematów jest coś takiego:
http://phpbb.pl/forum/viewtopic.php?t=2 ... kodowaniem
znajdź też inne słowa kluczowe i szukaj.
PS nie obrazaj sie na mnie ale poprostu nie mam ochoty pisać tego samego po raz kolejny. - z tego załozenia zapewne wychodzi spora liczba userów
z tego co napisałęś w swoim poscie to stwierdzam że nie czytałeś na forum posto o tym temacie bo opisy twoich osobistych prób są raczej skąpe. dlatego proponuje NAPRAWDE UCZCIWIE poczytać tematy na forum. bo problemy z polskimi ogonkami to częsty i oklepany temat.
ułatwie ci zadanie i podpowiem że słowem kluczowym jest słowo kodowanie. i jednym z tematów jest coś takiego:
http://phpbb.pl/forum/viewtopic.php?t=2 ... kodowaniem
znajdź też inne słowa kluczowe i szukaj.
PS nie obrazaj sie na mnie ale poprostu nie mam ochoty pisać tego samego po raz kolejny. - z tego załozenia zapewne wychodzi spora liczba userów
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info