Zakrecony problem

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Wojti

Zakrecony problem

Post autor: Wojti » 29 czerwca 2005, 08:54

Witam,

mam taki problem: wymyslilem sobie, ze na stronie naszej firmy chcialbym odpalic forum dla naszych klientow (niech sobie troche poplacza na nas).
Problem w tym, ze mam juz dosc spory portal dla nich napisany w PHP. Do tego portalu dostep maja poprzez swoj login i haslo.
Zalozylem sobie to forum (co prawda w wersji 2.0.13 - bo taka kiedys sobie przygotowalem) i teraz chcialem sobie napisac taki skrypcik, ktory przekopiowalby moja baze uzytkownikow do tabeli zawierajacej dane uzytkownikow forum - krotko mowiac aby ludzie do tego i tego mieli taki sam login i haslo.

Problem jaki napotkalem, to nie wiem jak zalozyc z poziomu Administratora uzytkownika (czy to jest w ogole mozliwe?)? Jak sobie moglbym zalozyc jakies recznie to przesledze jakie to powoduje zmiany w bazie danych i analogicznie dzialalby moj skrypcik.

Czy ktos ma moze pomysl jak to zrobic albo czy nie ma innego rozwiazania?

Dziekuje

Wojtek
Leszno

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 02 lipca 2005, 18:42

Wojti pisze:Problem jaki napotkalem, to nie wiem jak zalozyc z poziomu Administratora uzytkownika (czy to jest w ogole mozliwe?)?
Jest taki mod oto adres:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=245

Bardzo łatwy w instalacji
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Awatar użytkownika
SaturdayNight
Kontakt:

Post autor: SaturdayNight » 02 lipca 2005, 18:45

Możesz też dodawać ich bezpośrednio do bazy przez odpowiednie zaptytania dzięki czemu zaoszczędzisz troche czasu.. :)

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 02 lipca 2005, 18:47

W łaśnie chodziło mu o to przez jakie skrypty jest rejestrowany użytkownik by mógł później na podst. zdobytej wiedzu zmienić niektóre prametry, by uzyskać upragniony efekt...
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”