Ostatnio robiłam kopie zapasową forum, jakiś czas potem zmieniałam wygląd strony i wszystko zepsułam. Chciałam odtworzyć forum (kopia zapasowa), lecz nic się nie wczytało, tzn. było forum, lecz tematy na stronie głównej zniknęły, a pojawiły się dziwne tabelki. Może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję.
Ps. Chcę się jeszcze dowiedzieć : chcąc zapisać same tematy, posty i użytkowników w kopii zapasowej co muszę zaznaczyć, tylko dane?
[ Dodano: 10 Luty 2007, 12:05 ]
Kopia zapasowa, którą zrobiłam otwiera się w notatniku. Czy tak powinno być? Są tam też dziwne znaki takie jak: # i kwadraciki, jest ich mało niemniej jednak niepokoi mnie to.
Jestem nowicjuszką tej dziedzinie, mogę prosić o doborową pomoc?
Kopia zapasowa
Pełną kopie bazy sql wykonujemy tylko przy pomocy phpmyadmina. nigdy nie używamy do tego celu kopi z PA. bo ona nie jest doklądna, nie kopiuje wszystkich danych, często nie można jej wgrać od nowa.
A jeśli chcesz tylko userów i posty/tematy to musisz w phpmyadminie podczas eksportu zaznaczyc tabele: user, post, post_text, topic. (do nazw dodaj swój prefix)
jak robić kopie jest na forum. poszukaj
A jeśli chcesz tylko userów i posty/tematy to musisz w phpmyadminie podczas eksportu zaznaczyc tabele: user, post, post_text, topic. (do nazw dodaj swój prefix)
jak robić kopie jest na forum. poszukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
phpmyadmina jest z zasady na każdym serwerze. poszukaj u siebie.
i zastosuj:
i zastosuj:
mateusz pisze:poszukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info