Brak możliwosci edycji profilu - 404

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Brak możliwosci edycji profilu - 404

Post autor: mateusz » 13 stycznia 2007, 22:26

Witam
mam taki mały problemik.
Na serwerze z moim forum nie mam problemó. wszystko pięknie i cacy. Jednak zawsze ze względów bezpieczeństwa i testowania dodatków na localhoście mam pełną kopie forum. i tutaj zaczyna się problem. właśnie na localhoście nie moge wejsć do profilu. dotyczy to jego edycji jak równiez tylko ogladania innych profili. i tak testowałem to na IE operze i FF zawsze jest bład:
na IE jest to 404 nie może wyświetlic strony
na Operze pojawiają sie dziwne znaczki
na FF jest tylko pusta białą strona.

czy wiecie co to może powodować ??
czy jest to wina forum czy może serwera ?? (php-5, sql-5.0.21, phpbb 2.0.22, IIS)

oto wygląd opery bo on jest najdziwniejszy:
Obrazek

z góry dziękuje za odp.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

monk213

Post autor: monk213 » 14 stycznia 2007, 09:31

Prawdopodobnie jest to wina serwera :) ale może bycto też spowodowane brakiem pakietów jeżykowych lub złym kodowaniem. Jednakże skłaniałbym sie ku serwerowi. spróbuj po jakimś czasie jeśli problem bedzie sie powtarzał to zaktualizuj sobie pakiet językowy ;D

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 14 stycznia 2007, 14:43

mateusz, wiele razy spotkałem się z tym problemem na zwykłych wersjach phpBB. Na phpBB by Przemo v1.12.5 jest Ok :) Czasami na zwykłym phpBB 2.0.x są błędy. Problemy leży w kompresji GZip. Wyłącz to :)
monk213 pisze:Prawdopodobnie jest to wina serwera Smile
Po części :)

monk213 pisze:ale może bycto też spowodowane brakiem pakietów jeżykowych lub złym kodowaniem. Jednakże skłaniałbym sie ku serwerowi. spróbuj po jakimś czasie jeśli problem bedzie sie powtarzał to zaktualizuj sobie pakiet językowy ;D

Bzdura :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 14 stycznia 2007, 16:36

phpBB Assistant jesteś wielki. u konkurencji napisałe co wynikło z moich przemyśleń i podmian plików jednak spowodowało to tylko że znalazlem linijke w pliku któa za to odpowiada. jednak rozwiązania brak a tu taka p[rosta sprawa jak kompresja i nie ma błędu :D

WIWAT :D
masz plusika - jak ja dawno tego nie pisałem :D
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 14 stycznia 2007, 20:23

mateusz pisze:u konkurencji napisałe co wynikło z moich przemyśleń i podmian plików jednak spowodowało to tylko że znalazlem linijke w pliku któa za to odpowiada. jednak rozwiązania brak a tu taka p[rosta sprawa jak kompresja i nie ma błędu
Czasami ten błąd występuje na starszych wersja phpBB 2.0.12 i niżej :) Różnie to z tym bywa :)

mateusz pisze:masz plusika - jak ja dawno tego nie pisałem Very Happy

Dzięki. Czasami tak to bywa :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 14 stycznia 2007, 22:28

phpBB Assistant pisze:Czasami ten błąd występuje na starszych wersja phpBB 2.0.12 i niżej
ja mam najnowsze 2.0.22

jednak raczej moge założyć że problem tkwi w konfiuracji serwera :D
niestety IIS ma swoje dziwne wpadki :(

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”