W panelu adnimistracyjnym jest napisane, że jak wyłączę forum i się wyloguję to nie będę mógł się spowrotem zalogować.
Co mam zrobić jeśli chcę wyłączyć forum na kilka dni, a potem je po prostu włączyć? Można cośtakiego zrobić?
Wyłączenie forum
po pierwsze
to tłumaczenie jest niescisłe
zalogować się możesz ale nie będziesz widział żadnych postów ani działów forum.
Jednak to nie ma wpływu na mozliwość wejścia do PA. bo po zalogowaniu znika wszystko oprucz linku wlaśnie do PA
i odblokować 
PS mówimy o najnowszej wersji 2.0.21 bo do wersji 14 bodajrze wyłączenie forum faktycznie blokowalo możliwość logowania calkowicie
po drugie
nawet jeśli po zablokowaniu forum nie można się zalogować i wejsć do PA to wszelkie opcje konfiguracyjne forum dostępne są w bazie danych sql. i tam można spowrotem odblokowac forum
po trzecie
istnieją modyfikacje które pozwalają określać dal kogo ma być forum niedostępne. czy dla:
- wszystkich (admin, mod, zwykly user)
- niedostępne dla użytkowników - mod i admin widzą dalej całe forum
- niedostępne dla użytkowników i moderatorów - admin spokojnie widzi całość
jak widzisz możliwosci jest sporo
to tłumaczenie jest niescisłe
zalogować się możesz ale nie będziesz widział żadnych postów ani działów forum.
Jednak to nie ma wpływu na mozliwość wejścia do PA. bo po zalogowaniu znika wszystko oprucz linku wlaśnie do PA
PS mówimy o najnowszej wersji 2.0.21 bo do wersji 14 bodajrze wyłączenie forum faktycznie blokowalo możliwość logowania calkowicie
po drugie
nawet jeśli po zablokowaniu forum nie można się zalogować i wejsć do PA to wszelkie opcje konfiguracyjne forum dostępne są w bazie danych sql. i tam można spowrotem odblokowac forum
po trzecie
istnieją modyfikacje które pozwalają określać dal kogo ma być forum niedostępne. czy dla:
- wszystkich (admin, mod, zwykly user)
- niedostępne dla użytkowników - mod i admin widzą dalej całe forum
- niedostępne dla użytkowników i moderatorów - admin spokojnie widzi całość
jak widzisz możliwosci jest sporo
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
nie pamiętam dokładnie ale na 99,9% nic się nie stanie.
a nawet jeśli ten 0,1% okaże się prawdziwy to:
nic się nie bój bo to można spokojnie obrócić
a nawet jeśli ten 0,1% okaże się prawdziwy to:
metoda 2mateusz pisze:konfiguracyjne forum dostępne są w bazie danych sql. i
nic się nie bój bo to można spokojnie obrócić
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info