Przenoszenie Bazy

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
proton
Kontakt:

Przenoszenie Bazy

Post autor: proton » 22 maja 2006, 13:53

Miałem forum na mojeforum.net i teraz przenosiłem forum na nowy serwer, na moim już serwerze zainstalowałem wersje 2.0.20 i gdy przeniosłem bazę danych i wgrałem to mam taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

Error in obtaining userdata

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'user_login_tries' w field list

SELECT user_id, username, user_password, user_active, user_level, user_login_tries, user_last_login_try FROM counterstrike16_users WHERE username = 'Mily'

Line : 65
File : login.php
Jest to błąd który występuje gdy sie loguje.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 22 maja 2006, 15:51

a wiesz jak się aktualizuje forum ?? bo chyba skopiowałeś baze ze starej wersji i wgrałeś do nowej. co jest czystą głupotą. Mając forum trzeba myśleć a ty najwyraźniej tego raczej nie robisz. Jeśli nie masz ochoty na myślenie to trzeba szukać. temt poruszany i rozwiązanie jest proste:

Kod: Zaznacz cały

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_login_tries smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL

PS słownik angielsko polski też by się przydał.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

proton
Kontakt:

Post autor: proton » 22 maja 2006, 17:46

Wiem pózniej gdy się dowiedziałem że tam jest wersja 2.0.17 wgrałem od niej pliki, potem znowu miałem problemy z bazą bo wyśiwetlłą mi ich reklamy :evil: ale potem wyciołem z bazy tylko to co mi było potrzebne czyli users, posty itd i gotowe.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”