przejęcie hasła admina

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
ordega

przejęcie hasła admina

Post autor: ordega » 27 marca 2006, 19:01

prowadzę niewielkie forum osiedlowe w ostatni weekend jakiś hackerek podmienił mi moje hasło admina...

Mam phpBB 2.0.19 © 2001 phpBB Group - tak więc w pełni aktualne 9tak przynajmniej mniemam :))

czy są aktualizacje pomagające lepiej chronić hasła na phpbb ?? jak uniknąć tego typu zdarzeń
Łukasz

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 27 marca 2006, 19:16

Na phpBB2.pl znajdziesz modyfikacje zwiększające bezpieczeństwo. Zajrzyj tutaj:http://www.phpbb2.pl/download.php?cat=12 Może znajdziesz coś cdla siebie. :) Odnośnie włamania to raczej nie zgadywali hasła tylko znależli jakąś lukę w skrypcie lub bazie danych, więc złożone hasła nie koniecznie mogły pomóc.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 27 marca 2006, 20:04

mogłes też mieć bardzo proste hasło które prosto zgadnąć (podobne do loginu albo coś takiego)

zmien hasło na mocniejsze (litery + rózne wielkosci + cyfry) :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

ordega

Post autor: ordega » 27 marca 2006, 23:37

dzięki za podpowiedzi ale coś tu chyba innego się zdarzyło
jest to conajmniej zastanawiające mam najnowszą wersję i taki włam czy wam się coś takiego nie przytrafiło ??

ps mateusz - fajowe forum to o indianach :)
Łukasz

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 28 marca 2006, 20:21

ordega pisze:jest to conajmniej zastanawiające mam najnowszą wersję i taki włam czy wam się coś takiego nie przytrafiło ??
możliwe są różne przyczyny:
- słabe hasła
- modyfikacje tez zmniejszają bezpieczeństwo forum
- no i oczywiście nigdy nie da sie chyba stworzyć skryptu którego by sie nie dało obejść lub znalesć w nim małą luke :D

ordega pisze:ps mateusz - fajowe forum to o indianach
dzięki
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”