PHP sam wysyła posta...

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
inosak

PHP sam wysyła posta...

Post autor: inosak » 24 lutego 2006, 01:55

Witam.

Na początku zaznaczam, że szukałem w google, na forum tym i paru innych. Próbowałem też oczywiście sam kombinować ale marnie mi to wychodzi a do tego mam ostatnio bardzo mało czasu na myślenie a muszę mieć to do marca...

A więc...

Mam portal (sam napisałem, php, bez obsługi bazy danych bazujący na plikach bo mam złe wspomnienia z sql i w ogóle nie lubię sql. W tym portalu mam system newsów. Teraz chcę dodać możliwość wysyłania komentarzy do odpowiednich newsów. Więc dlaczego nie miałbym wykorzystać własnego forum? No właśnie...

I w tym problem. Żeby rozpocząć dyskusję musi być ten "pierwszy post" w temacie np. tytuł newsa, link i może jeszcze skrót tekstu. Więc przy wysyłaniu newsa, php musi wysłać post (nowy temat) na forum. Nie mogę tego robić ręcznie bo było by tego dużo za dużo...

Próbowałem, kombinowałem i jakoś mi nie wychodzi.

A teraz dokładnie: Skrypt PHP, który wysyła wiadomość na forum.

Bardzo prosze o pomoc (a najlepiej skrypt).

Pozdrawiam, InOsAK

inosak

Post autor: inosak » 02 marca 2006, 16:29

dzięki za pomoc :( której niedostałem

Speeder

Post autor: Speeder » 06 marca 2006, 11:36

Tak toto je nejaké čudné,skús pozreť Mysql admin ale fakt inak neviem čím to može byť

m4t3k

Post autor: m4t3k » 10 lutego 2007, 16:16

Piszę skrypt, który potrzebuje zedytować wiadomość z forum. Próbowałem stworzyć formularz o nazwach pól takich samych jak w posting.php:

Kod: Zaznacz cały

<form action="{adres forum}/posting.php" method="post" name="post">
<input name="p" type="hidden" value="{numer postu}">
<input name="subject" type="hidden" value="{tytuł}">
<input type="hidden" name="mode" value="editpost">
<input type="hidden" name="topictype" value="0" checked="checked">
<input name="message" type="hidden" value="
{treść wiadomości}"> <input type="submit" value="Zapisz na forum"></form>
Niestety rezultat jest niezgodny z moimi oczekiwaniami. Zamiast zamienić starą treść postu na nową to pojawia się strona zwykłej edycji postu.
Jeśli ktoś potrafiłby mi pomóc na pewno udałoby się pomóc również autorowi tematu.

dmax
Kontakt:

Post autor: dmax » 25 maja 2007, 12:33

Zastosuj PHPBB by Przemo - ma zintegrowany portal (http://www.przemo.org/forum).
Tylko w httpd.conf zmień DirectoryIndex (usuń "index.php" i daj "portal.php").
-------
okulista nie widzi, urolog się wstydzi...
Filo
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”