Problem przy instalacji stylu :/

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Ripi

Problem przy instalacji stylu :/

Post autor: Ripi » 12 lutego 2006, 20:01

Witam all
Problem :
Wrzucilem styl do forum na moj ftp. Niestety gdy klikam w panelu administracyjnym na styl (aby dodac nowy) pojawia mi sie nastepujacy error :

Kod: Zaznacz cały

Template->make_filename(): Error - template file not found: ../../xs_mod/tpl/frameset.tpl 
Podmienilem caly folder Template i ciagle to samo :(:(:(

Co zrobic i dlaczego jest taki blad?? ;/

-------------EDIT-----------------
Kolejny blad :/ Ten podczas rejerejstracji :/
NNie wiem dlaczego tak jest moze sie zle pliki wgraly :( powiedzcie mi jak to naprawic albo jakie pliki podmienic aby tego juz nie bylo :/ (zarejerstrowac sie da ale ten blad jest irytujacy:/)

Error geting users post stat

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_id' in 'on clause'

SELECT ug.user_id, g.group_id as g_id, g.group_name , u.user_posts, g.group_count FROM phpbb_groups g, phpbb_users u LEFT JOIN phpbb_user_group ug ON g.group_id = ug.group_id AND ug.user_id = 5 WHERE u.user_id = 5 AND ug.user_id is NULL AND g.group_count = 0 AND g.group_single_user = 0 AND g.group_moderator <> 5

Line : 829
File : usercp_register.php
pozdro

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 13 lutego 2006, 15:06

Ripi pisze:SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_id' in 'on clause'
nie znalazłe komuny g....

błąd czesto poruszyny na forum poszukaj. zapewne dodawałeś jakieś mody albo aktualizowałeś forum i nie wykonałeś zapytań sql

Ripi pisze:Template->make_filename(): Error - template file not found: ../../xs_mod/tpl/frameset.tpl
w twoim stylu który używasz nie ma pliku frameset.tpl wgraj go a błąd zniknie. plik ten ma być w folderze templates/styl/admin/
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
Bryan
Kontakt:

Post autor: Bryan » 13 lutego 2006, 20:15

Mam rozwiązanie dla Ciebie Ripi jeśli chodzi o

usercp_register.php
Wejdź na tą strone http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... 963#132963 i z tej strony możesz pobrać zip w którym spakowane jest kilka plików. I gdy wypakujesz to wychodzą kilka plików oraz dwa foldery, to wchodzisz w folder includes I tam w folderze includes znajduje się usercp_register.php. Weź ten plik wrzuć na serwer i będziesz miał święty spokój. Powodzenia. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 14 lutego 2006, 12:24

Bryan pisze:Mam rozwiązanie dla Ciebie Ripi jeśli chodzi o
:shock: :shock: :shock:

a dlaczego zakładasz że ma wersje przemo ?? jeśli ma zwykłe forum to po twojej propozycji dopiero pojawi się błędów.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”