który plik za to odpowiada?

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Forest

który plik za to odpowiada?

Post autor: Forest » 06 lutego 2006, 21:38

Który plik odpowiada za napisy for itd, bo chciałbym je zmienić wtym pliku gdyż zmieniając kolor tematu forum, a następnie podpisu pod tym tematem, ale do połowy jeden a od połowy drugi, zaczęło mi jakoś dziwnie ten temat wyświetlać a poza tym w tym jednym temacie zniknęły :
Kategoria
Status Forum
Automatyczne Czyszczenie
wraz z przyciskiem "Aktualizuj"
I za każdym razem ja wchodzę w opcję "edytuj" tego forum pod wszystkim pisze mi dodatkowo:
</font></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1">Kategoria</td>
<td class="row2"><select name="c"><option value="2">Announcements // Ogłoszenia</option>
<option value="3" selected="selected">Ski Jump International</option>
<option value="4">Ski Jumping // Skoki Narciarskie</option>
<option value="5">CHAT // HYDE PARK</option>
<option value="6">SJI3 - About Game // O grze</option>
</select></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1">Status Forum</td>
<td class="row2"><select name="forumstatus"><option value="0" selected="selected">Odblokowany</option>
<option value="1" >Zablokowany</option>
</select></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1">Automatyczne Czyszczenie</td>
<td class="row2"><table cellspacing="0" cellpadding="1" border="0">
<tr>
<td align="right" valign="middle">Włączony</td>
<td align="left" valign="middle"><input type="checkbox" name="prune_enable" value="1" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right" valign="middle">Usuń tematy, w których nie pisano nic przez</td>
<td align="left" valign="middle"> <input type="text" name="prune_days" value="7" size="5" class="post" /> Dni</td>
</tr>
<tr>
<td align="right" valign="middle">Sprawdź wiek tematu co</td>
<td align="left" valign="middle"> <input type="text" name="prune_freq" value="1" size="5" class="post" /> Dni</td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<tr>
<td class="catBottom" colspan="2" align="center"><input type="hidden" name="mode" value="modforum" /><input type="hidden" name="f" value="2" /><input type="submit" name="submit" value="Aktualizuj" class="mainoption" /></td>
</tr>
</table>
</form>

<br clear="all" />

<!--

Please note that the following copyright notice
MUST be displayed on each and every page output
by phpBB. You may alter the font, colour etc. but
you CANNOT remove it, nor change it so that it be,
to all intents and purposes, invisible. You may ADD
your own notice to it should you have altered the
code but you may not replace it. The hyperlink must
also remain intact. These conditions are part of the
licence this software is released under. See the
LICENCE and README files for more information.

The phpBB Group : 2001

//-->

<div align="center"><span class="copyright">Powered by phpBB 2.0.19 © 2001 <a href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb" class="copyright">phpBB Group</a><br /></span></div>

</body>
</html>
Natomiast w PA/Fora/zarządzaj w linijce tego forum wcięło liczbę tematów i wszystko przesunęło się o jeden a na końcu jest biała kratka... to akurat na str. głównej wygląda normalnie

Aha, problem występuje tylko z tym jednym forum reszta działa dobrze... Wiem ze najprościej jest usunąć go a następnie stworzyć od nowa, ale wtedy stracę wszystkie posty i tematy z tego forum

Dołączam obrazki:
Widok strona gł.
Obrazek
Widok PA/FORA/ZARZĄDZAJ:
Obrazek
Widok PA/FORA/ZARZĄDZAJ/EDYTUJ FORUM:
Obrazek

Forest

Post autor: Forest » 06 lutego 2006, 22:31

Moje pytanie może również brzmieć następująco:
Jak wcisnąć przycisk którego nie ma? Bo wcześniej też miałem taki problem ale przycisk był na dole!

A wszystko rozbija się o to iż dając w temacie <font=, to pisząc kolor nie można napisać np <font="gray"> nie można za #$%# dać tych ("") musi to wyglądać tak <font=gray> bo inaczej wszystko głupieje, a ja nie dość tego to jeszce dałem tak przez pomyłkę <font="gray> i kompletnie zgłupiało, ale jak to naprawić?

Wciśnięcie "ENTER" zamiast przycisku ktualizuj też nie przynisi skutku

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 07 lutego 2006, 21:07

napisy for są na stronie głównej czyli odpowiada plik index_body.tpl w wyglądzie i index.php w działaniu

po drugie jeden problem jeden temat

po trzecie w twoim poście panuje taki bałagan że nic z niego nie wiem. zastosój się do rad wyżej a porozmawiamy sensownie.
Forest pisze:Jak wcisnąć przycisk którego nie ma? Bo wcześniej też miałem taki problem ale przycisk był na dole!
skoro go nie ma to go nie naciśniesz. najwyżej możesz pisac adres na który miał ten przycisk przenosic ręcznie w przeglądarce.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”