Witam,
Postanowilem przeniesc forum na nowy serwer, wgralem 2.0.17 jednak potem zrobilem update na najnowsza wersje by Przemo ale pojawil sie problem po wgraniu starej bazy. W DumpLoaderze po nacisnieciu 'sprawdz baze' pokazuje mi sie takie cos:
Obecność i poprawność wszystkich tabel:
tabela phpbb_config ma niepoprawny typ kolumny config_value (to da sie naprawic ale reszta zostaje)
tabela phpbb_posts zawiera za mało pól (13 zamiast 19)
tabela phpbb_users zawiera za mało pól (46 zamiast 85)
tabela phpbb_vote_desc zawiera za mało pól (5 zamiast 9)
Pomyslalem, ze zle sie zgrala baza i zgralem jeszcze raz ale niestety to samo, na poprzednim serwerze forum niestety nie mam teraz dostepu do phpmyadmina, wiec zgrywalem kopie bazy normalnie poprzez forum i jako zwykla baza .sql (100mb) bo w .gzip sie nie dalo mimo, ze normalnie baza jest w gzip.
Pomozcie co z tym zrobic bo juz nie mam sily, probowalem naprawiac te tabele ale domyslam sie, ze nic to nie da jesli maja za malo pol.
Na stronie glownej pojawia sie takie cos:
Critical Error!
message_die() was called multiple times.
Error #1
Error updating user_ip data
Line : 106
File : /home/stk/public_html/forum/includes/sessions.php
SQL : UPDATE phpbb_users SET user_ip = '531ec5f7' WHERE user_id = 2
SQL message: Unknown column 'user_ip' in 'field list'
Error #2
Error updating user_ip data
Line : 106
File : /home/stk/public_html/forum/includes/sessions.php
SQL : UPDATE phpbb_users SET user_ip = '531ec5f7' WHERE user_id = 2
SQL message: Unknown column 'user_ip' in 'field list'
Problem po przeniesieniu bazy - 3 tabele zaw. za malo pol
wejdź na forum przema i tam masz opis jak przerobić zwykle forum na jego wersje. są istotne różnice i dlatego pokazują się błędy
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Przeczytaj jeszcze raz to co pisałem: mam-zwyke-phpbb-a-chcem-mie-phpbb-by-pr ... t1744.html
PS. Bazy danych z wersji zwykłej nie odtworzysz na by Przemo
PS. Bazy danych z wersji zwykłej nie odtworzysz na by Przemo
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów