Cos z szablonem?

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Revan7
Kontakt:

Cos z szablonem?

Post autor: Revan7 » 27 lipca 2005, 19:22

Wszystko bylo dobrze, zainstalowalem color ranks, podmienilem pliki i od tego czasu jak wchodze na forum to nie ma szablonu, nie moge sie zalogowac poniewaz nie ma przycisku, jest tylko do gory taki blad:

Kod: Zaznacz cały

Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/r/e/v/revan13/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php on line 148
Wszystkie tematy i kategorie sa... Pomozcie

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 27 lipca 2005, 20:20

podczas edycji teho pliku coś żle zrobiłeś podaj kilka linijek pliku gdzie jest błąd.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Revan7
Kontakt:

Post autor: Revan7 » 27 lipca 2005, 20:36

if ( $row['user_allow_viewonline'] || $userdata['user_level'] == ADMIN )
				{
					$online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . $user_online_link : $user_online_link;
				}
                }
			}

$prev_user_id = $row['user_id'];
		}
		else
		{
			// Skip multiple sessions for one user
			if ( $row['session_ip'] != $prev_session_ip )
			{
				$guests_online++;
			}
		}
Linia 148 to:

}
		else
		{

Awatar użytkownika
Lilly
Kontakt:

Post autor: Lilly » 27 lipca 2005, 23:02

Hmm... podaj moze troche wzwyz tez, bo nie wiadomo, do czego sie te nawiasy powyzej else odnosza - jesli nie ma nic powyzej z nimi zwiazanego, to jest ich troche za duzo...
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

Revan7
Kontakt:

Post autor: Revan7 » 27 lipca 2005, 23:09

if ( $row['user_id'] != $prev_user_id )
			{
				$user_online_link=color_username($row['user_id'],$row['username'],$row['user_rank'],$row['user_posts']);

if ( !$row['user_allow_viewonline'] && $userdata['user_level'] == ADMIN )   
$user_online_link='<i>'.$user_online_link.'</i>';

if ( $row['user_allow_viewonline'] )
				{
					$logged_visible_online++;
				}
				else
				{
					$logged_hidden_online++;
				}

if ( $row['user_allow_viewonline'] || $userdata['user_level'] == ADMIN )
				{
					$online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . $user_online_link : $user_online_link;
				}
                }
			}
Od lini 123 do 144.

Awatar użytkownika
Lilly
Kontakt:

Post autor: Lilly » 28 lipca 2005, 08:04

Nadal za malo ;-)
Podejrzewam, ze ten plik jest za dlugi, zeby go tu calego wklejac. Podeslij mi go najwyzej na maila.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lilly
Kontakt:

Post autor: Lilly » 28 lipca 2005, 12:03

Dobra, sprawdzilam i rzeczywiscie jest problem z nawiasami. Na 99,99% brakuje nawiasu otwierajacego "{" w linii 128 (konkretnie miedzy 127 a 128)

if ( !$row['user_allow_viewonline'] && $userdata['user_level'] == ADMIN )   
{
$user_online_link='<i>'.$user_online_link.'</i>';
Tak powinno byc moim zdaniem. Chociaz mowie, nie jestem na 100% pewna, czy to jest to miejsce - wyglada najbardziej prawdopodobnie. Sprawdz i daj mi znac, czy pomoglo. Jesli nie pomoze, to podeslij mi moze orginalny plik, bo dymyslam sie, ze ten byl modyfikowany...
Obrazek

Revan7
Kontakt:

Post autor: Revan7 » 28 lipca 2005, 12:47

Wielkie dzieki :) Dam ci plusa :wink: Ale mam jeszcze kilka problemow :P Teraz jak wchodze w panel admina to nad paskiem do gory pokazuje to:

Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/r/e/v/revan13/htdocs/phpBB2/admin/admin_groups.php on line 98
A w "rangi" zamiast opcji "kolor rangi", "pogrubienie" itd. sa dwukropki... :/
Heh no i jak chce edytowac profil to pokazuje taki bład:

Could not update users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'hide_quick_reply' in 'field list'

UPDATE phpbb_users SET user_email = 'revan7@vp.pl', user_icq = '', user_website = '', user_occ = '', user_from = '', user_interests = '', user_sig = '', user_sig_bbcode_uid = '', user_viewemail = 1, user_aim = '5234615', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 0, user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 0, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, hide_quick_reply = 0, user_timezone = 0, user_dateformat = 'd M Y h:i a', user_lang = 'polish', user_style = 1, user_active = 1, user_actkey = '' WHERE user_id = 2

Line : 525
File : usercp_register.php
Jakbys umiala mi pomoc w tych wszystkich problemach to bylbym bardzo wdzieczny.
Nie wiem czemu, po kazdym wgranym modzie mam cos nie tak... wgralem "quick reply" czy cos takiego, w kazdym razie szybka odpowiedz i teraz jak pisze post to na poczatku wyswietla sie takie cos:

onmouseup="if (document.getSelection && document.getSelection() || document.selection && document.selection.createRange && document.selection.createRange().text) quoteAuthor = "Revan""
Heheh z gory thx za pomoc :wink:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 sierpnia 2005, 21:37

Revan7 pisze:Jakbys umiala mi pomoc w tych wszystkich problemach to bylbym bardzo wdzieczny.
Nie wiem czemu, po kazdym wgranym modzie mam cos nie tak... wgralem "quick reply" czy cos takiego, w kazdym razie szybka odpowiedz i teraz jak pisze post to na poczatku wyswietla sie takie cos:
źle edytowanye pliki viewtopic_body.tpl sprawdź je dokladnie jecze raz
Revan7 pisze:Heh no i jak chce edytowac profil to pokazuje taki bład:
nie dodane zapytania do sql :D
Revan7 pisze:A w "rangi" zamiast opcji "kolor rangi", "pogrubienie" itd. sa dwukropki... :/
sprawdź czy pliki językowe są dobrze edytowane :D
Revan7 pisze:Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/r/e/v/revan13/htdocs/phpBB2/admin/admin_groups.php on line 98
wstaw ten fragment na forum
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”