Jak zmienić DATĘ na forum ???

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
czewu
Kontakt:

Jak zmienić DATĘ na forum ???

Post autor: czewu » 22 lipca 2005, 13:09

Bo mam problem z data igodzina, a wpanelu admina jest tylko zmiana strfy czasowej , a jak zmienic date co do minuty???????? :?:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 22 lipca 2005, 13:56

czewu pisze: a jak zmienic date co do minuty
chba godzine co do minuty.
dane te są pobierane z serwera na któym masz forum. a strefe możesz zmienic w swoim profilu :D. w PA zmieniasz tylko ustawienia widoczne dla gości :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Kontakt:

Post autor: HARNAŚ » 22 lipca 2005, 15:20

Panel admina >Konfiguacja
Format daty:
D, d.m.Y, G:i
Strefa Czasowa Systemu:
+2:00
Ustaw sobie w profilu też tak samo i będzie si
:wink:

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 23 lipca 2005, 15:40

no próbowalem już wczesniej tak jak mówisz Harnaś ale cos nie dzialalo mi to, sproobuje jak mowi Mateusz, dzieki

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Kontakt:

Post autor: HARNAŚ » 23 lipca 2005, 16:27

<span >czewu</span> pisze:no próbowalem już wczesniej tak jak mówisz Harnaś ale cos nie dzialalo mi to, sproobuje jak mowi Mateusz, dzieki
No to strefa na forum jest dobra ,pozostaje tylko edytować swój profil ,ustaw identycznie jak w ogólnej konfiguracji :)

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 24 lipca 2005, 20:09

aha no dzieki wielkie, jeden z wielu problemow rozwiazany, ale to i tak inni uzytkownicy jesli nie przestawia sobie sami to tez beda miec godz wstecz

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 25 lipca 2005, 15:42

czewu pisze:ale to i tak inni uzytkownicy jesli nie przestawia sobie sami to tez beda miec godz wstecz
nie koniecznie :D w PA na ustawieniach ogólnych masz przycisk "ignoruj ustawienia użytkowników. jeśli dasz tak to będą mieć takie ustawienia jakie są w PA :D :D
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Wolfik80
Kontakt:

Post autor: Wolfik80 » 04 sierpnia 2005, 13:57

I tak nie działa :/ Zmieniam w PA i w Profilu i g...no :/

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 sierpnia 2005, 20:52

ale co ci nie działa ??? nie zmienia czy może coś się wyswietla ???

Wolfik80
Kontakt:

Post autor: Wolfik80 » 05 sierpnia 2005, 11:20

Mam tak:
Ostatnio odwiedziłeś nas Dzisiaj o godz. 3:47 am
Obecny czas to Dzisiaj o godz. 12:18 pm
A chciałbym tak:
Ostatnio odwiedziłeś nas Dzisiaj o godz. 16:47
Obecny czas to: 17:15
I się nie da :/

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 05 sierpnia 2005, 16:40

zapewne zainstalowałeś moda który dodaje słowa "dzisiaj wczoraj" i tak dalej. niestety po jego instalacji zawsze jest wstawiane dzisaj i tak dalej nawet jak zminisz to w profilu :D
jeśli jesteś adminem usuń ten dodatek i po kłopocie. jeśli nie to niestety muśisz pogadac na ten temat z adminem albo się przyzwyczaić do takiego wyglądu daty :D

Luk

Post autor: Luk » 12 czerwca 2007, 21:57

mateusz pisze:
czewu pisze:ale to i tak inni uzytkownicy jesli nie przestawia sobie sami to tez beda miec godz wstecz
nie koniecznie :D w PA na ustawieniach ogólnych masz przycisk "ignoruj ustawienia użytkowników. jeśli dasz tak to będą mieć takie ustawienia jakie są w PA :D :D
Witam,

czy mógłbyś to sprecyzować?:> Mam podobny problem, zmieniłem datę, ale jest tylko opcja zignoruj styl użytkownika..., modyfikuje portal i przez długą datę tekst źle wygląda, a przecież nie będę każdemu z osobna edytował profil...Dzięki z góry za odpowiedź

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 13 czerwca 2007, 10:45

Luk pisze: a przecież nie będę każdemu z osobna edytował profil
to można obejść jednym zapytaniem sql :D

po pierwsze sprawdź czy w twoim profilu i w PA jest poprawnie ustawiona strefa czasowa + format daty. format jest zgodny z funkcja time. co oznacza jaka litera znajdziesz w linku obok miejsca gdzie wpisujesz format :D

jesli to nie pomoże to możesz mieć zainstalowanego moda który zoć zmienia w formacie daty i dlatego masz problemy.

Luk

Post autor: Luk » 13 czerwca 2007, 11:27

Ja to rozumie i zrobiłem :), ale napisałeś, że jest opcja zignoruj ustawienia użytkownika w PA, której nie widze ;p, czy mógłbyś napisać zawartość takiego zapytania, żebym mógł zmienić każdemu użytkownikowi za jednym zamachem datę? Przy instalacji modów jest ciekawe rozwiązanie, że się uruchamia jeden plik php i baza się uaktualnia, jakbyś mógł coś takiego zapodać to byłoby super :D

pzdr

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 13 czerwca 2007, 15:44

ale masz wymagania. a co najlepsze odpowiedź na to pytanie jest na forum.
Luk pisze:ale napisałeś, że jest opcja zignoruj ustawienia użytkownika w PA, której nie widze ;
PA - ogólne - konfiguracja gdzieś w połowie okna. (przynajmniej u mnie) tam gdzie ustawiasz strefę czasową i format daty w PA będzie gdzieś w okolicy
Luk pisze:której nie widze ;p, czy mógłbyś napisać zawartość takiego zapytania, żebym mógł zmienić każdemu użytkownikowi za jednym zamachem datę?

Kod: Zaznacz cały

UPDATE `phpbb_users` SET `user_timezone` = 1.0;
strefa czasowa

Kod: Zaznacz cały

UPDATE `phpbb_users` SET `user_dateformat` = 'd F Y G:i a' ;
format daty

Luk pisze:Przy instalacji modów jest ciekawe rozwiązanie, że się uruchamia jeden plik php i baza się uaktualnia, jakbyś mógł coś takiego zapodać to byłoby super
http://www.phpbb2.pl/forum/db_generator.php

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”