pomoc z rangami ??

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
channel_boy

Post autor: channel_boy » 24 stycznia 2006, 14:33

Aha czyli tylko ten jeden folder scripts trzeba wrzucić :> na serwer ?? Tak zrozumiałem... A w tej wersji za tydzień też to trzeba będzie zrobić ,żeby uaktualnić tą która jest teraz ?? Bo ja nie chciałbym usuwać żadnych tematów,użytkowników ,postów itp. tylko chciałbym uaktualnić to phpBB ... i z tym właśnie mam najgorsze problemy nie wiem dlaczego .... :/

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 24 stycznia 2006, 15:57

channel_boy pisze:Aha czyli tylko ten jeden folder scripts trzeba wrzucić :> na serwer ?? Tak zrozumiałem...
Tak, ten katalog z pakietu by Przemo wrzucasz na swój serwer do katalogu tam gdzie masz forum :)

channel_boy pisze:Tak zrozumiałem... A w tej wersji za tydzień też to trzeba będzie zrobić ,żeby uaktualnić tą która jest teraz ??
Tak, sposób będzie ten sam :)

channel_boy pisze:Bo ja nie chciałbym usuwać żadnych tematów,użytkowników ,postów itp. tylko chciałbym uaktualnić to phpBB ... i z tym właśnie mam najgorsze problemy nie wiem dlaczego .... :/
Po aktulizacji nic nie stracisz, wszystko będzie tak jak było :) Użyj tylko logicznego myślenia i czytaj... ;)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

channel_boy

Post autor: channel_boy » 24 stycznia 2006, 21:01

No teraz gdy już wpisałem do aktualizacji w przeglądarce to,to kliknęłem na "Zacznij aktualizować".... to zaczęło się aktualizować ,ale po chwili wyskoczyło bardzo dużo procesów i pod nimi pisze na czerwono : Niewykonane! - i np. Table 'phpbb_album' already exists
A w całości wygląda to np. :
CREATE TABLE phpbb_album ( pic_id int(11) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, pic_filename varchar(255) NOT NULL, pic_thumbnail varchar(255), pic_title varchar(255) NOT NULL, pic_desc text, pic_user_id mediumint(8) NOT NULL, pic_username varchar(32), pic_user_ip char(8) NOT NULL DEFAULT '0', pic_time int(11) UNSIGNED NOT NULL, pic_cat_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '1', pic_view_count int(11) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0', pic_lock tinyint(3) NOT NULL DEFAULT '0', pic_approval tinyint(3) NOT NULL DEFAULT '1', PRIMARY KEY (pic_id), KEY pic_cat_id (pic_cat_id), KEY pic_user_id (pic_user_id), KEY pic_time (pic_time))
Niewykonane! - Table 'phpbb_album' already exists

CREATE TABLE phpbb_album_rate ( rate_pic_id int(11) UNSIGNED NOT NULL, rate_user_id mediumint(8) NOT NULL, rate_user_ip char(8) NOT NULL, rate_point tinyint(3) UNSIGNED NOT NULL, KEY rate_pic_id (rate_pic_id), KEY rate_user_id (rate_user_id), KEY rate_user_ip (rate_user_ip), KEY rate_point (rate_point) )
Niewykonane! - Table 'phpbb_album_rate' already exists

Aha i jest tego o wiele i to wiele więcej ....

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 24 stycznia 2006, 21:48

channel_boy, ściągnij to i wgraj na serwer: http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?cid=1

Dzięki temu zaktualizujesz bazę danych z wersji v1.8 do v1.9 :).
To się robi tak samo, jak to co zrobiłeś teraz :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

channel_boy

Post autor: channel_boy » 25 stycznia 2006, 09:35

OK :) Ale mam wyrzucić tamte pliki co są i wrzucić te nowe czy zostawić tamte i zastąpić tylko poprzez wrzucenie tych ??

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 25 stycznia 2006, 12:14

a co to za różnica? Efekt i tak taki sam. Poza tym - imo temat do zamknięcia, bo schodzicie z głównego wątku...

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”