Przenoszenie forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
pazdzioch-wawa

Przenoszenie forum

Post autor: pazdzioch-wawa » 30 czerwca 2005, 22:59

Witam, mam takie pytanie, kolega chce przenies swoje forum na mój serwer, ja juz na swoim serwerze mam forum i nazwa bazy jest phpbb, i chce to jego forum przeniesc na swoj serwer. to mam zrobic np fodler phpbb i do nieg wrzucic forum ? a co bedize jezeli i jego baza mQsl, bedize phpbb to sie pokryją dwa fora i bedzie bajzer, jak to rozkminic ?

emjot
Kontakt:

Post autor: emjot » 01 lipca 2005, 01:56

Zmień prefix w tabelach kolegi na różny od Twojego.

pazdzioch-wawa

Post autor: pazdzioch-wawa » 01 lipca 2005, 09:24

ale gdzie to sie zmienia, bo ja za bardzo sie nieznam na tym

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 01 lipca 2005, 09:29

Przy instalacji forum podajesz coś takiego jak przefiks podejrzewam, że zostawiłeś to bez zmian, spytaj się co wstawił tam twój kolega albo zobacz w pliku config...

Jeśli macie takie same należy je zmienić jeśli nie o nic się niebój, zmienienie prefiksu będzie dość trudne i męczące na początku w bazie danych zmieniasz wszystkie początki nazw tabel... Później w pliku config trezba to zmienić

P.S Znam tylko taką metodę i wierze, że są owiele przostrze, poszukaj mam nadzieję że mówie dobrze...

http://phpbb2.pl/archiwum/viewtopic.php ... +przefiksu
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2005, 09:33 przez eeyore, łącznie zmieniany 1 raz.
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

pazdzioch-wawa

Post autor: pazdzioch-wawa » 01 lipca 2005, 09:32

czyli z phpbb mam pozmieniac na phpbb2 wszystko recznie jakos dam rade

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 01 lipca 2005, 09:35

Zobacz jeszcze ten link http://phpbb2.pl/archiwum/viewtopic.php ... +przefiksu
i pamiętaj że później na tym forum gdzie zmieniałeś przefiksy musisz ustawić w pliku config na jekie zmieniałeś...
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”