Forum prywatne
Forum prywatne
cześć,
proszę o pomoc. Jak zrobić aby działy i w ogóle całe forum było widoczne dopiero po rejestracji? Chciałbym aby bez rejestracji nie było nic widać, nawet działów jakie są. Będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam
M
proszę o pomoc. Jak zrobić aby działy i w ogóle całe forum było widoczne dopiero po rejestracji? Chciałbym aby bez rejestracji nie było nic widać, nawet działów jakie są. Będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam
M
Re: Forum prywatne
Z tym faktycznie jest coś nie tak! Ile razy to zmieniam i wylogowuję się, żeby sprawdzić, czy mogę wejśćna dane forum (a nie powinienem w/g zmienionych ustawień) tyle razy hulam jak zarejestrowany...
Dlaczego??????
Dlaczego??????
Jak ustawiłeś zezwolenia? Opisz dokładnie.
Panel Administracyjny -> Fora -> Zezwolenia -> w ramce "wybierz forum" wybieram forum xyz -> przycisk "wybierz forum" -> w trybie prostym "zarejestrowani" -> wyślij
Potem pojawia mi sie ramka, że zostały zaktualizowane ustawienia for.
Potem pojawia mi sie ramka, że zostały zaktualizowane ustawienia for.
Najlepiej to ustawiaj zezwolenia takiego typu w trybie zaawansowanym. Ustaw tam, że tylko zarejestrowani mogą oglądać/widzieć to forum. W trybie prostym "zarejestrowani" oznacza, że tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tam zakładać tam tematy i pisać posty - oglądać wszyscy.
Wiem. I tak też robiłem!
A jest możliwość, że te ustawienia wchodzą w życie z jakimś opuźnieniem czasowym???
A jest możliwość, że te ustawienia wchodzą w życie z jakimś opuźnieniem czasowym???
Nie, wchodzą w życie od razu. Daj może screena z ustawień "zaawansowanych" tego forum.
Próbowałem także zmienić ustawienia dla wszystkich for - tu sytuacja jest jeszcze inna - po komuniakacie potwierdzającym zmianę ustawień pozostają one takie, jakie były.
A oto screen z wybranego forum. Mocno okrojone z powodu rozmiaru załącznika.
A oto screen z wybranego forum. Mocno okrojone z powodu rozmiaru załącznika.
- Załączniki
-
- bez tytułu.JPG
- (16.79 KiB) Pobrany 3468 razy
"Widoczny" ustaw na "Zarejestrowani".
I drugi, tylko dla zarejestrowanych. Tak jest teraz. Dalej można wchodzić 
- Załączniki
-
- bez tytułu2.JPG
- (17.54 KiB) Pobrany 3467 razy
Czekaj, czekaj...co ty w końcu chcesz uzyskać? Bo już się pogubiłem.
Żeby niezarejestrowani nie mogli wchodzić na to forum.
I w/g tych ustawień powinno tak być, ale jak sie wyloguję to mogę...
I w/g tych ustawień powinno tak być, ale jak sie wyloguję to mogę...
Podaj adres forum i dział, który nie powinien być widoczny.