Jestem nowy w temacie, wiec miejsce cierpliwosc.
Chcialbym zainstalowac jezyk polski (mam lang_polish) ale nie wiem co zmodyfikowac, zeby forum bylo po polsku. To raz.
Dwa: w jaki sposob moge przerzucic forum ze starego serwera na nowy (Backup Database na starym i Restore na nowym nie dziala - pojawiaja sie jakies bledy).
Trzy: czy jest mozliwosc przeniesienia userow w taki sposob, aby nawet nie zauwazyli ze hosting sie zmienil? Chcialbym uniknac powtornej rejestracji kazdego uzytkownika.
Z gory dzieki za pomoc
Instalacja j.pol. + export/import bazy
bbbborys po pierwsze to polecam przycisk szukaj. do poczytania również całę FAQ.
co do języka: wgraj folder z plikami do folderu languages. wtedy w swoim profilu będziesz miał możliwosć zmiany języka. a gdy wejdziesz do panelu admina tam zmienisz jezyk widoczny dla gosci (osób nie zarejestrowanych)
a jeśli masz swoją domenę to czas jej przenosin na inny serwer może tylko stwarzać problemy. z zasady przenosiny trwają 24 godziny. bo tyle się zmieniają adresy DNS.
co do języka: wgraj folder z plikami do folderu languages. wtedy w swoim profilu będziesz miał możliwosć zmiany języka. a gdy wejdziesz do panelu admina tam zmienisz jezyk widoczny dla gosci (osób nie zarejestrowanych)
to masz opisane dokładnie i wiele razy na forumbbbborys pisze:Dwa: w jaki sposob moge przerzucic forum ze starego serwera na nowy (Backup Database na starym i Restore na nowym nie dziala - pojawiaja sie jakies bledy).
jeśli punkt powyższy zrobisz szybko i sprawnie to tylko kwestia zmiany domeny będzie informowała o nowym serwerze.bbbborys pisze:Trzy: czy jest mozliwosc przeniesienia userow w taki sposob, aby nawet nie zauwazyli ze hosting sie zmienil? Chcialbym uniknac powtornej rejestracji kazdego uzytkownika.
a jeśli masz swoją domenę to czas jej przenosin na inny serwer może tylko stwarzać problemy. z zasady przenosiny trwają 24 godziny. bo tyle się zmieniają adresy DNS.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Zrobilem jak tu:
jak-przeniesc-forum-na-inny-serwer-vt247.htm
i przy Restore pojawia mi sie blad:
------------------------------------------------------------------------------
Error importing backup file
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry 'charité' for key 1
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('charité', '1325', '0')
Line : 980
File : admin_db_utilities.php
--------------------------------------------------------------
jak-przeniesc-forum-na-inny-serwer-vt247.htm
i przy Restore pojawia mi sie blad:
------------------------------------------------------------------------------
Error importing backup file
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry 'charité' for key 1
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('charité', '1325', '0')
Line : 980
File : admin_db_utilities.php
--------------------------------------------------------------
bbbborys jeśli z kolejnym problemem nie zaczniesz szukać dam ci ost. i przestane odpisywać.
jeden z pierwszych wyników w przycisku szukaj: blad-przy-kopiowaniu-bazy-danych-vt5448 ... chwordlist
ewentualnie takie błędy mam kiedy używam podczas wgrywania złego kodowania. i wtedy słowa z dziwnymi znakami mogą być takie same. Powinna pomóc zmiana kodowania podczas wgrywania. (błędy mam gdy używam latin1 ale u ciebie może chodzić o inne to tylko takie małe wtrącenie)
inne metody rozwiązania problemu razem z możliwością edycji pliku kopi i usunięciu ferelnego wpisu, znajdziesz na forum.
jeden z pierwszych wyników w przycisku szukaj: blad-przy-kopiowaniu-bazy-danych-vt5448 ... chwordlist
ewentualnie takie błędy mam kiedy używam podczas wgrywania złego kodowania. i wtedy słowa z dziwnymi znakami mogą być takie same. Powinna pomóc zmiana kodowania podczas wgrywania. (błędy mam gdy używam latin1 ale u ciebie może chodzić o inne to tylko takie małe wtrącenie)
inne metody rozwiązania problemu razem z możliwością edycji pliku kopi i usunięciu ferelnego wpisu, znajdziesz na forum.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info