Kopia zapasowa

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Wanilia

Kopia zapasowa

Post autor: Wanilia » 10 lutego 2007, 11:59

Ostatnio robiłam kopie zapasową forum, jakiś czas potem zmieniałam wygląd strony i wszystko zepsułam. Chciałam odtworzyć forum (kopia zapasowa), lecz nic się nie wczytało, tzn. było forum, lecz tematy na stronie głównej zniknęły, a pojawiły się dziwne tabelki. Może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję.

Ps. Chcę się jeszcze dowiedzieć : chcąc zapisać same tematy, posty i użytkowników w kopii zapasowej co muszę zaznaczyć, tylko dane?

[ Dodano: 10 Luty 2007, 12:05 ]
Kopia zapasowa, którą zrobiłam otwiera się w notatniku. Czy tak powinno być? Są tam też dziwne znaki takie jak: # i kwadraciki, jest ich mało niemniej jednak niepokoi mnie to.
Jestem nowicjuszką tej dziedzinie, mogę prosić o doborową pomoc?

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 10 lutego 2007, 12:20

heh po zmianie stylu wystarczylo tylko powrocic do starego a nie zaraz wczytywać kopie bazy:) podaj adres forum
a co do tego czy ma sie otwierac w notatniku i czy maja byc te "dziwne znaczki" to odpowiedam: tak ma byc:)
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Wanilia

Post autor: Wanilia » 10 lutego 2007, 13:29

Już wszystko ok, ale dziękuję za pomoc.
A chcąc zapisać same tematy, posty i użytkowników w kopii zapasowej co muszę zaznaczyć, tylko dane?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 10 lutego 2007, 15:23

Pełną kopie bazy sql wykonujemy tylko przy pomocy phpmyadmina. nigdy nie używamy do tego celu kopi z PA. bo ona nie jest doklądna, nie kopiuje wszystkich danych, często nie można jej wgrać od nowa.

A jeśli chcesz tylko userów i posty/tematy to musisz w phpmyadminie podczas eksportu zaznaczyc tabele: user, post, post_text, topic. (do nazw dodaj swój prefix)

jak robić kopie jest na forum. poszukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Wanilia

Post autor: Wanilia » 10 lutego 2007, 18:23

Ściągnęłam i rozpakowałam phpmyadmin. gdzie go mam umieścić? w głównym katalogu forum czy gdzie?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 10 lutego 2007, 18:49

phpmyadmina jest z zasady na każdym serwerze. poszukaj u siebie.
i zastosuj:
mateusz pisze:poszukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”