Witam,
dlaczego fora dyskusyjne są bez SSL, czy jest z tym jakiś problem techniczny czy tylko ekonomiczny? Chciałbym swoje forum zrobić w połączeniu SSL.
Zastanawiam się nad SSL godaddy.com za 20$ na rok.
Pozdrawiam
SSL z forum
a po co na forumtakie zabezpieczenia ?? tymbardziej że wiele darmowych serwerów nie obsługuje ssl ???klocek pisze:dlaczego fora dyskusyjne są bez SSL
a jak chcesz to ssl jest w PA. PA - konfigiracja(ogólne) działz ciasteczkami. to jedyne ssl na forum
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Mam płatny serwer, chciałbym mieć forum z ssl + formularz www z SSL. Jak najlepiej to załatwić? Na stronie http://www.lap.pl/pomoc/ssl.html piszą, że taki nie-zaufany certyfikat może być szkodliwy dla reputacji strony. Więc lepszym wyborem jest zapłata za SSL.mateusz pisze:a po co na forumtakie zabezpieczenia ?? tymbardziej że wiele darmowych serwerów nie obsługuje ssl ???klocek pisze:dlaczego fora dyskusyjne są bez SSL
a jak chcesz to ssl jest w PA. PA - konfigiracja(ogólne) działz ciasteczkami. to jedyne ssl na forum
nigdy nie myślałem o jakimś dodatkowym ssl na forum bo nie widze takiej potrzeby. i raczej nigdzie nie widziałem aby ktoś jakieś mody pisał pod tym kątem.
tymbardziej że forum phpbb jak wiadomo co chwile ma wynajdywane nowe dziury w bezpieczeństwie i coś takiego stanoi tylko ujme dla systemu ssl
ale to moje zdanie i niem usze mieć racji.
tak natchnięty twoim postem poszperałem po google i polske strony są ubigie ale wersje nagielksie phpbb troszeczke poryszają problemów ssl na forum. poczytaj może coś się dowiesz ciekawego
EDIT
ewentualnie może jednak ktoś coś wie z tutejszych

EDIT 2
czy wiecie że popularny +/- ma możliwośc dawanie plkusów i munusó osobom nie powołanym ?? - to już nie tajemnica dlatego można spokojnie pisać
tymbardziej że forum phpbb jak wiadomo co chwile ma wynajdywane nowe dziury w bezpieczeństwie i coś takiego stanoi tylko ujme dla systemu ssl
ale to moje zdanie i niem usze mieć racji.
tak natchnięty twoim postem poszperałem po google i polske strony są ubigie ale wersje nagielksie phpbb troszeczke poryszają problemów ssl na forum. poczytaj może coś się dowiesz ciekawego
EDIT
ewentualnie może jednak ktoś coś wie z tutejszych
EDIT 2
czy wiecie że popularny +/- ma możliwośc dawanie plkusów i munusó osobom nie powołanym ?? - to już nie tajemnica dlatego można spokojnie pisać
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info