Problemy ze spamem na forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
sylwekb

Problemy ze spamem na forum

Post autor: sylwekb » 08 listopada 2006, 12:29

Ostatnio pojawiły się problemy ze spamem na moim forum, powłączałem opcje aby posty mogli pisać tylko zalogowane osoby ale nie wiem czy to wystarczy, mam wersję 2.0.19, czy powinienem przejść na wersję 2.0.21. Jeśli tak to czy wystarczy nadgrać pliki z paczki 2.0.21 czy trzeba postawić forum od początku?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 listopada 2006, 14:15

Zaktualizuj sobie forum do wersji 2.0.21. Jeśli nie masz żadnych modów możesz wrzucić pliki z paczki phpBB 2.0.21 pomijając plik config.php. Jeśli masz wgrane mody możesz skorzystać z instrukcji aktualizacji, jest to coś podobnego do instalacji modyfikacji. Potem odpalasz w przeglądarce plik /install/update_to_latest.php Włącz też w PA opcję aktywacji kont przez użytkowników i potwierdzenia wizualnego przy rejestracji...

Więcej szczegółów masz na forum, zacznij szukać.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

sylwekb

Moje forum jest bez modów

Post autor: sylwekb » 08 listopada 2006, 16:52

Nie mam modów, więc zaktualizowałem kod z paczki 2.0.21 oprócz pliku config.php i templatki, mimo to w panelu admina mam nadal komunikat.
Twoja instalacja wydaje się nie być najnowszą. Uaktualnienia dla Twojej wersji phpBB sš dostępne na stonie http://www.phpbb.com/downloads.php.
Ostatnia dostępna wersja forum to phpBB 2.0.21. Używasz forum w wersji phpBB 2.0.19.

Co mogę jeszcze zrobić, czy nie trzeba przypadkiem jakoś zaktualizować bazy danych? Opcje wizualizacji przy rejestracji i aktywacji kont przez użytkownika mam włączone już od dawna.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 listopada 2006, 18:06

sylwekb pisze:Co mogę jeszcze zrobić, czy nie trzeba przypadkiem jakoś zaktualizować bazy danych?
Trzeba, pisałem o tym. Przerzucasz folder install i odpalasz w przeglądarce ades http://adresforum.pl/install/update_to_latest.php Po tym usuwasz folder install.

PS. sylwekb może tak zacząłbyś szukać na forum?!
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 09 listopada 2006, 14:33

Czytaj mój post:
viewtopic.php?t=4245

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”