Baza danych na forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
adriano

Baza danych na forum

Post autor: adriano » 11 września 2006, 09:03

mam taki problem, jeżeli jestem w panelu na forum mogę zrobić backup bazy danych, ale jeżeli nie mam dostępu do panelu administracyjnego bo ktoś mi sie włamał a mam dostęp do ftp gdzie leży całe forum to czy gdzies jest tam ta baza?? bo jeżeli zapisywałęm backup z panelu tworzył sie plik z tabelami, a teraz na ftp są katalogi DB ale nie ma tam pliku bazy :( gdzie go szukać?? bo chciałbym usunąć tego usera co mi się włamał, dodatkowo słyszalem ze gdzieś w skryptach ftp jest przechowywane hasło do bazy bo to też mi wcieło a w phpadmin pyta o użytkownika i hasło :(
HELP ME! ! !

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 września 2006, 11:44

hasło login do bazy są zapisane w pliku config.php a użytkownicy i całą konfiguracja jest w bazie sql. tabela user to uzytkownicy oczywiście :D

EDIT:
tak w woli informacji to kopie bazy sql nie robi się w PA tylko przy pomocy phpmyadmina - wogóle po co ta opcja w PA ?? skoro i tak nie działa poprawnie :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 11 września 2006, 12:23

a tak wogole to jak eksportowac z phpmy admin, tzn jakich ustawiem domyslnych uzyc i jaki format exportu? co bedzie najlepsze?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 września 2006, 19:30

lathander pisze:a tak wogole to jak eksportowac z phpmy admin, tzn jakich ustawiem domyslnych uzyc i jaki format exportu? co bedzie najlepsze?
już pisałęm w innym temacie co sądze o takich postach. ty jesteś jego autorem to zapewne zobaczysz

a co do twojego problemu to rozwiązanie jest na forum szukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”