Z czasem na forum - doba do przodu

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
lathander

Z czasem na forum - doba do przodu

Post autor: lathander » 11 września 2006, 12:08

mam ustawiony czas na forum o dobe do przodu, jak to zmienic? i czy da rade zmienic wyswietlanie czasu z 12 godzin na 24?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 września 2006, 19:29

tak się jakoś złożyło że 3 kolejne posty ostatnio przeczytane są twojego autorstaw i za każdy mam ochote dać ci ost. zacznij myśleć

lathander pisze:mam ustawiony czas na forum o dobe do przodu, jak to zmienic?
po pierwsze sprawdzić czy w PA i profilu jest poprawna strefa czasowa.

lathander pisze: i czy da rade zmienic wyswietlanie czasu z 12 godzin na 24?
oczywiście wystarczy poczytać o funkcji date w php link jest obok okienak gdzie ustwiasz styl daty w profilu i PA.
a i oczywiście szukanie na forum też da rozwiązanie.

za kolejny bezmyślny post dostaniesz ost. i chyba będzie to twój ostatni :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 11 września 2006, 21:24

od tego wlasnie zaczalem. w PA jest ustawione dobrze, na forum szukalem pomocy nic nie bylo co by pomoglo, a rozumiem ze zamiast pomagac lubicie rozdawac ostrzezenia... pomijam fakt ze czekam na odpowiedz w kilku innych postach o ktorych slyszalem od innego moderatora ze rozwiazanie jest proste i za nie kasy nie chce ale na gg nie pomoze, a na forum tez nie napisze.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 września 2006, 21:41

lathander pisze:a rozumiem ze zamiast pomagac lubicie rozdawac ostrzezenia...
ja nie lubie. Ja wrecz kocham rozdawać ost i dlatego powstrzymuje się od dania tobie 3 nie wiem który raz.

lathander pisze:od innego moderatora ze rozwiazanie jest proste i za nie kasy nie chce
dziwne nie chce kasy ?? podejrzane ale jak jej masz troche to ja pogadam na GG :D

a wracajac do oklepanego problemu:
skoro twierdzisz ze w profilu i PA jest poprawnie a godzina nadal jest nie poprawna to:
w pliku includes/functions.php
znajdź:

Kod: Zaznacz cały

return ( !empty($translate) ) ? strtr(@gmdate($format, $gmepoch + (3600 * $tz)), $translate) : @gmdate($format, $gmepoch + (3600 * $tz));
i zamień na:

Kod: Zaznacz cały

$addtime = 300; // ilosc sekund do dodania = 5 min 
return ( !empty($translate) ) ? strtr(@gmdate($format, $gmepoch + (3600 * $tz) + $addtime), $translate) : @gmdate($format, $gmepoch + (3600 * $tz) + $addtime);
wstawiam 5 minut bo taki jest przykład w plikach które mam na kompie bo forum przeglądac mi się nie chce :D ale chyba ilosć sekund to obliczysz sam.

a co do 24 godzin to:
w stylu daty wpisz: d F Y, G:i i będa godziny a jeśli w wyszukiwarce forum wpiszeż "24" masz ładne wyniki z rozwiązaniem pod rugie polecałęm poczytac link widoczny koło pola stylu daty ale widać można sobie pisać bo i tak nie chce się zrobic to co pisze tylko czeka na gotowca

gdybyś mnie posłuchał to byś znalazł link do strony:
http://pl.php.net/manual/pl/function.date.php i tam są opisane po polsku abyś nie musiał się przemeczyć sposoby zrobienia sobie swojej daty

czesć
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 11 września 2006, 21:49

date w PA mam ustawiona tak
D, d.m.Y, G:i
i dalej pokazuje mi czas 12 godzinny. a co do doby do przodu to pomoglo.

za kase to kazdy powinien byc chetny pomoc, a ty ile bys chcial za umiesznie tabeli z reklamami po obu stronach forum? bo ponoc to banalne, ale jak zrobilem po jednej stronie to w IE obcinalo mi 2 strone, choc w innych przegladarkach bylo ok. wiem ze to nie to forum, ale na innym pisalem o reklamie z boku forum i jak narazie kazdy milczy, bo przeciez milczenie jest zlotem a pomagajac nic z tego nie macie...

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 12 września 2006, 09:22

czy napewno poprawne dana masz w profilu i w PA bo G oznacza 24 i musi to działać :D

mozesz też sprawdzić zastępująć G na H

co do kasy to nie miejsce aby o tym rozmawiać. zapraszam na GG to pomyślimy co gdzie i za ile.

jeśli nadal nie działą to podaj adres forum

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”