Mam server sponsorowany roxtet.com i dostalem tylko jedna baze, na servie mam wgranego jportala ktory wymaga bazy danych
1.Czy forum phpBB2 najnowsza wersja wymaga calkowicie oddzielnej bazy danych czy moge go dorzucic do bazy na ktorej mam jportala2?
2.Czy da sie przez forum dać zapytanie do bazy danych?
3.Jak dam zapytanie do bazy przez jportala to czy tak mozna?
PS:Dla nooba lepsze jest normalne forum czy werja by przemo?
Baza Danych
Re: Baza Danych
1. Nie trzeba mieć oddzielnej.pendrak pisze:Mam server sponsorowany roxtet.com i dostalem tylko jedna baze, na servie mam wgranego jportala ktory wymaga bazy danych
1.Czy forum phpBB2 najnowsza wersja wymaga calkowicie oddzielnej bazy danych czy moge go dorzucic do bazy na ktorej mam jportala2?
2.Czy da sie przez forum dać zapytanie do bazy danych?
3.Jak dam zapytanie do bazy przez jportala to czy tak mozna?
PS:Dla nooba lepsze jest normalne forum czy werja by przemo?
2. Da się, to chyba umożliwia phpMyBBAdmin czy jakoś tak, jednak nie polecam tego hacka.
3. Wyraż się jaśniej
PS: Według mnie wersja by przemo.
- Duch Forum
- Kontakt:
Re: Baza Danych
Oczywiście, że takpendrak pisze:[...] 3. Jak dam zapytanie do bazy przez jportala to czy tak mozna? [...]
Zależy od gustu: zmodyfikowane phpBB posiada więcej opcji, jednak jest wolniejsze i zajmuje więcej miejsca [w bazie i na serwerze]. Wybierz co woliszpnedrak pisze:[...] PS:Dla nooba lepsze jest normalne forum czy werja by przemo?
- Duch Forum
- Kontakt:
Znacznie zredukowano zapytaniareal prezes pisze:Można, jednak dodatkowe zapytania zawsze są. Co do postępu - nic o tym nie wiem - zakończyłem przygode z modyfikowanymi phpBB dość dawno temuFear pisze:Z tym można polemizować, bo ta modyfikacja zrobiła ogromne postępy w szybkości.
Zresztą można hacki powyłączać w PA, więc też się przyśpieszy.
dzieki za odpowiedzi
http://www.oblivion.glt.pl Tak wyglada jportal po przerobkach
A wiec jportal2 to raczej wiesz co to jest a jak nie to po krotce, system w ktorym mozesz zbudowac swoja strone w php, jest wygodny i dodawanie rozncyh newsow itp robisz z poziomu panelu admina, posiada swoje moduły takie jak ksiega gosci itp. Jeden z tych modołów to możliwośc dania zapytania do bazy danych z poziomu panelu admina3. Wyraż się jaśniej .
http://www.oblivion.glt.pl Tak wyglada jportal po przerobkach
- Duch Forum
- Kontakt: