Wyłączenie forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Echoes
Kontakt:

Wyłączenie forum

Post autor: Echoes » 15 sierpnia 2006, 15:09

W panelu adnimistracyjnym jest napisane, że jak wyłączę forum i się wyloguję to nie będę mógł się spowrotem zalogować.

Co mam zrobić jeśli chcę wyłączyć forum na kilka dni, a potem je po prostu włączyć? Można cośtakiego zrobić?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 sierpnia 2006, 15:48

po pierwsze
to tłumaczenie jest niescisłe :D
zalogować się możesz ale nie będziesz widział żadnych postów ani działów forum.
Jednak to nie ma wpływu na mozliwość wejścia do PA. bo po zalogowaniu znika wszystko oprucz linku wlaśnie do PA :D i odblokować :D

PS mówimy o najnowszej wersji 2.0.21 bo do wersji 14 bodajrze wyłączenie forum faktycznie blokowalo możliwość logowania calkowicie :D

po drugie
nawet jeśli po zablokowaniu forum nie można się zalogować i wejsć do PA to wszelkie opcje konfiguracyjne forum dostępne są w bazie danych sql. i tam można spowrotem odblokowac forum :D

po trzecie
istnieją modyfikacje które pozwalają określać dal kogo ma być forum niedostępne. czy dla:
- wszystkich (admin, mod, zwykly user)
- niedostępne dla użytkowników - mod i admin widzą dalej całe forum
- niedostępne dla użytkowników i moderatorów - admin spokojnie widzi całość

jak widzisz możliwosci jest sporo :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Echoes
Kontakt:

Post autor: Echoes » 15 sierpnia 2006, 16:19

No... teraz widze... ale ten tekst w panelu jest jakby do admina kierowany, dlatego mnie to zdziwilo :D

Ja mam wersje 2.0.17 to nic mi sie nie stanie? Sory, ze tak dupe zawracam, ale musze miec pewnosc :D

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 sierpnia 2006, 19:25

nie pamiętam dokładnie ale na 99,9% nic się nie stanie.
a nawet jeśli ten 0,1% okaże się prawdziwy to:
mateusz pisze:konfiguracyjne forum dostępne są w bazie danych sql. i
metoda 2
nic się nie bój bo to można spokojnie obrócić :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”