drobny problem z panelem admina

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Likh

drobny problem z panelem admina

Post autor: Likh » 08 sierpnia 2006, 17:27

Witam,
co prawda skorzystałem z opcji 'szukaj' i znalazłem topic z problemem podobnym do mojego, to jednak nie zawiera on odpowiedzi na moje pytanie, więc postanowiłem założyć nowy

zdarzyła się rzecz dziwna, albowiem w panelu administracji na moim forum, bez żadnej konkretnej przyczyny zniknęła lewa tabelka (ta z opcjami panelu)
próbowałem wgrac na noowo pliki admina i templates, ale okazało się to bezskuteczne

Chciałbym proprosic o pomoc w ustaleniu co mogło być tego przyczyną, a co ważniejsze, który konkretnie plik odpowiada z tę tabelkę i co z nim zrobic, aby usunąć problem?

z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 08 sierpnia 2006, 22:04

a moze ja poprotu schowales:D sprobuj slapac ja metoda "przeciagniecia" tak jak powiekszasz okno w windows:P
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Likh

Post autor: Likh » 09 sierpnia 2006, 07:40

interesujący pomysł, ale niestety nie
zresztą nie jestem jedynym adminem tego forum i u mojego kolegi również występuje ten problem

prosiłbym więc o inne sugestie na temat:
Chciałbym proprosic o pomoc w ustaleniu co mogło być tego przyczyną, a co ważniejsze, który konkretnie plik odpowiada z tę tabelkę i co z nim zrobic, aby usunąć problem?
edit: ok, tak jak zniknęła, tak tajemniczo dzisiaj wróciła (nie mam pojęcia o co biega, chyba netowe gnomy)
w takim razie pytanie zamienia się w zagadkę dla chętnych:
co może być przyczyną takiego zachowania panelu?
problemy z serwerem? gnomy?
przy czym w zagadce zakładamy, że nie jestem idiotą jak sugeruje kolega powyżej ;)

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 09 sierpnia 2006, 09:22

samo sie nic nie dzieje to jest pewne.
brak jednego panelu można w prosty sposób wywołąć błędami w pliku index.php i jego tpl.

może błąd naprawiłeś wgrywając na nowo pliki z folderów admin a tylko przeglądarka uwzględniłą je dopiero po kilku wejsciach na stronę. takie bajery są spowodowane plikami ofline znajdującymi się na kompie.
dlatego ja coś takiego wyłanczam dla pewności :D
na cholere ktos je wogóle wymyślił. więcej z nimi problemó niż pożytku.

Likh pisze:że nie jestem idiotą jak sugeruje kolega powyżej
bez przesady. niekiedy najdziwniejsze odpowiedzi są poprawne :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Likh

Post autor: Likh » 09 sierpnia 2006, 12:17

bez przesady. niekiedy najdziwniejsze odpowiedzi są poprawne
to był żart ;)
dlatego ja coś takiego wyłanczam dla pewności
no sęk w tym, że ja też :)
póki co zwalam sprawę na gnomy, zobaczymy jak się bedzie dalej sprawowało...

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”