powiadamianie o poście poprzez email

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
kozpiter

powiadamianie o poście poprzez email

Post autor: kozpiter » 16 lipca 2006, 09:11

Witam,
Czy da sie przerobic to forum tak aby bylo powiadamianie emailem w takiej postaci....?

user forum: temat, i np 100 znakow z poczatku posta... tak aby uzytkownicy posiadajacy skrzynki pocztowe np w erze dostawali ladne(user friendly) powiadomienie...sms. Moze wystarczy przerzucic jakis plik php i to wszystko ;)
Rozpoznaje temat i dlatego tu pytam. Szukajka nie pomogla ;) Jezli nie na tym forum to moze jest inne bardziej przystosowane do takiego powiadamiania.

pozdrawiam,
kozpiter

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 16 lipca 2006, 11:30

tematy o wysylaniu powiadomień na sms było kiedyś poruszanych kilka.

jakoś w twoje szukanie wątpie

ogólny wniosek jest taki że darmowe bramki mają swoje ograniczenia które raczej elyminują ten sposób powiadomień.
są to:
ograniczenia ilosci wysłanych sms w ciągu godziny/dnia
wpisywanie kodu z obrazka
i tak dalej możesz poszukać :D

Przyznaje że były plany na mody które mimo wszystko wykorzystują sms ale z tego co wiem to zaden nie został ukończony i wydany oficjalnie.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

kozpiter

Post autor: kozpiter » 16 lipca 2006, 12:40

naprawde szukalem :D ale nie bylo nigdzie napisane o tresci w powiadomieniu.
Co do powiadamiania przez sms, to mam inny pomysl, bo nie chodzi mi o darmowe bramki. Jezeli user chce byc powiadamiany przez sms to wystarczy, ze np zalozy platna skrzynke u swojego prowajdera komorkowego, a ten juz wysyla powiadomienia smsem, ze przyszla poczta. Chodzi tylko o to zeby odpowiednio skonstruowac powiadomienie czyli: user:temat: i troszke tekstu z poczatku tekstu - nic wiecej. Jeszze nie wrzucalem tego forum na moj hosting bo mi nawalilem, i pytam sie czy da sie cos takiego zrobic. byc moze administrator tego forum ma mozliwosc konstruowania powiadomienia i jego forum \, bez ingerencji w pliki.php

pozdr,
kozpiter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”