Zapytanie do MySql
Zapytanie do MySql
Dotyczy phpBB v2.0.20 i phpbbmyadmin....
Uprzejmie proszę aby mi ktoś napisał (sprawdzone) zapytanie, któze nalezy wykonać, aby wyczyścić zawartość tabel phpbb_privmsgs i phpbb_privmsgs_text...
Uprzejmie proszę aby mi ktoś napisał (sprawdzone) zapytanie, któze nalezy wykonać, aby wyczyścić zawartość tabel phpbb_privmsgs i phpbb_privmsgs_text...
Pozdrawiam
Łukasz "Makuś"
Łukasz "Makuś"
w phpmyadmine jest możliwość wyczyszczenia tabel w sposób graficzny nie trzeba zapytania.
Polecenie poniżej usuwa zawartosć tabeli ale zostawia jego strukture:
i co to ma wspólnego z phpBB v2.0.20 ?? bo nie łapie 
polecam poczytać kursy sql dostępne w google.pl lub w http://www.hakia.com
Polecenie poniżej usuwa zawartosć tabeli ale zostawia jego strukture:
Kod: Zaznacz cały
TRUNCATE `phpbb_privmsgs`;
TRUNCATE `phpbb_privmsgs_text`;polecam poczytać kursy sql dostępne w google.pl lub w http://www.hakia.com
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Witam. Mam jeszcze jedną prośbę...
Jak wygląda zapytanie, które pozwala w phpbbMyAdmin wyświetlić zawartość konkretnej tabeli (np. phpbb_privmsgs_text)?? - przypominam tylko, że wspomniane wcześniej "graficzne metody" u mnie nie działają...
Tak na marginesie to wie ktoś może jak naprawić w phpbbMyAdmin owe "graficzne metody"??
Jak wygląda zapytanie, które pozwala w phpbbMyAdmin wyświetlić zawartość konkretnej tabeli (np. phpbb_privmsgs_text)?? - przypominam tylko, że wspomniane wcześniej "graficzne metody" u mnie nie działają...
Tak na marginesie to wie ktoś może jak naprawić w phpbbMyAdmin owe "graficzne metody"??
Pozdrawiam
Łukasz "Makuś"
Łukasz "Makuś"
jeśli nie masz dostępu do serwera to pomoże tylko zgłszenie do admina serwera.Lucius pisze:Tak na marginesie to wie ktoś może jak naprawić w phpbbMyAdmin owe "graficzne metody"??
opisz dokładniej co to za problemy bo słowo "problem" nic nie mówi a wszystkich czarowników z forum spalono na stosie.
Lucius pisze:Jak wygląda zapytanie, które pozwala w phpbbMyAdmin wyświetlić zawartość konkretnej tabeli
Kod: Zaznacz cały
SELECT *
FROM `phpbb_privmsgs_text`
LIMIT 0 , 30Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
Problem oznacza to, że w phpbbMyAdmin listuje baze i są linki typu przeglądaj, usun itp - jednak żaden z nich nie działa (kliknięcie nie powoduje żadnego efektu)...mateusz pisze:jeśli nie masz dostępu do serwera to pomoże tylko zgłszenie do admina serwera.
opisz dokładniej co to za problemy bo słowo "problem" nic nie mówi a wszystkich czarowników z forum spalono na stosie.
Natomiast okno szybkich zapytań działa pięknie...
Dostęp do ftp'a oczywiście mam...
Pozdrawiam
Łukasz "Makuś"
Łukasz "Makuś"
nie do ftp tylko do całego serwera. albo dokłądniej do folderu w którym jest zainstalowany phpmyadmin - bez tego nic nie zrobiszLucius pisze:Dostęp do ftp'a oczywiście mam...
PS co do zapytań to polecam poczytac kurs sql
to nadpisz pliki z czystej paczki ściagniętej z neta i po problemieLucius pisze:Hmm... Do ftp'a forum czyli do wszystkich plików i katalogów forum włącznie z plikami phpbbMyAdmin...