Kodowanie haseł w bazie sql.
Kodowanie haseł w bazie sql.
Mam problem, otóż chcę zintegrować bazę użytkowników i haseł z portalem. Zaglądnołem do bazy forum, a tam hasła są zaszyfrowane. Czy da się uzyskać informacje, jak są one kodowane? Bądź w jaki inny sposób, jak odkodowanie, zintegrować tą bazę z własną rejestracją i logowaniem.
Z góry dzięki za pomoc!
Z góry dzięki za pomoc!
teoretycznie jest to możliwe aczkolwiek w praktyce raczej nie możliwe.Guardian pisze: Czy da się uzyskać informacje, jak są one kodowane? Bądź w jaki inny sposób, jak odkodowanie,
szukaj bo dzieś czytałem informacje na temat integracji forum i portalu.Guardian pisze:zintegrować tą bazę z własną rejestracją i logowaniem.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Hehe, ze śmiechu padammateusz pisze:teoretycznie jest to możliwe aczkolwiek w praktyce raczej nie możliwe.
Ale tak na poważnie. Jest możliwość wyciągnięcia haseł z bazy danych. Np. hasło "lol" będzie miał kod w bazie danych:
Kod: Zaznacz cały
234233234ehh3423
Np.
Jeżeli ktoś dla admina zmienił hasło to z bazdy danych (o ile taką posiada) może sobie takie hasełko wyciągnąć.
Do adminów:
W tym temacie tylko informuję, że jest możliwość wyciągania haseł z bazy danych, ale nie podaję dokładnych instrukcji jak to się robi - a sami userzy którzy nie orientują się w tych sprawach w 100% tego nie zrobią sami. A tematy takiego typu powinny być zamykane bo to nie hacking - z resztą dla admina w trudnych przypadkach się przydaje - ważne, aby to wykorzystywać do celów przyzwoitych.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
phpBB Assistant, chodziło mi o odkodowanie przy pomocy zewnętrznych programów tego co jest w bazie. hasło typu test jest proste jednak spróbuj rozszyfrować hasło "1AgNiEsZka0" ??
dlatego napisałem że jest to możliwe na porzadnym kompie i dobrym programie. Jednak w praktyce szczególnie na moim kompie raczej nie wykonalne.
//post informacyjny tylko dla phpBB Assistant
//gdzieś juz raz była dyskusja o md5 można poszukać Guardian,
dlatego napisałem że jest to możliwe na porzadnym kompie i dobrym programie. Jednak w praktyce szczególnie na moim kompie raczej nie wykonalne.
//post informacyjny tylko dla phpBB Assistant
//gdzieś juz raz była dyskusja o md5 można poszukać Guardian,
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Da się CAIN & ABEL, wiem o co mu chodziło.mateusz pisze:, chodziło mi o odkodowanie przy pomocy zewnętrznych programów tego co jest w bazie. hasło typu test jest proste jednak spróbuj rozszyfrować hasło "1AgNiEsZka0" ??
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!