Przeniszenie bazy danych (na lycosa)

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
pukiel

Przeniszenie bazy danych (na lycosa)

Post autor: pukiel » 07 maja 2006, 09:27

Witam,
Na początku chciałbym zaznaczyć że zpenetrowałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje proste pytanie i nic nie znalazłem. Czytałem o przenoszeniu forum zarówno tutorial jak i tematy zakładane przez użytkownkiów i dalej nie mam odpowiedzi dlatego postanowiłem założyć nowy temat. Oto mój problem:
Mam forum by przemo na yoyo.pl jestem z tego serwera niezadowolony i dlatego postanowiłem przenieść je na lycosa ale kłopoty zaczęły sie przy przenoszeniu bazy danych. Mam kopie ale nie potrafie wstawić jej do SQL lycosa ponieważ nie bardzo jestem zorientowny w phpmyadminie który jest na lycosie. Z poziomu PA też nie moge tego zrobić ale nie z mojej winy.

Dlatego prosze doświadczonych o pomoc zależy mi na opisie krok po kroku jak wstawić sciągnętą baze na lycosa i co ewentualnie oprócz php_config trzeba zmienić chciałbym też aby dalej były polskie znaki.

Pozdr i dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 07 maja 2006, 13:24

pukiel pisze:Mam kopie ale nie potrafie wstawić jej do SQL lycosa ponieważ nie bardzo jestem zorientowny w phpmyadminie który jest na lycosie. Z poziomu PA też nie moge tego zrobić ale nie z mojej winy.

Dlatego prosze doświadczonych o pomoc zależy mi na opisie krok po kroku jak wstawić sciągnętą baze na lycosa i co ewentualnie oprócz php_config trzeba zmienić chciałbym też aby dalej były polskie znaki.

Logujesz się na lycosie, wchodzisz do phpMyAdmina i klikasz na zakładkę SQL. Tam kopiujesz zapytania z bazy danych (plik sql). Kopiujesz tabelkę po tabelce. Pamiętaj, aby przy każdym zapytaniu był taki średnik na końcu: Możesz bazę danych odtowrzyć z poziomu PA->SQL->Odtwarzanie dzięki phpBB DumpLoader 1.0. Tam wszystko jest opisane co i jak można zrobić. Na forum też było wiele tematów jak przenieść forum. Trzeba dobrze szukać i myśleć :) Co do polskich znaków, to musisz w tym pliku sql zmienić znaki na polskie. Albo użyć jakiegoś konwertera. Polecam przenieść forum na jakiś komercyjny serwer, bo Lycos też Ci się nie spodoba - zobaczysz :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

pukiel

Post autor: pukiel » 07 maja 2006, 13:41

problem polega na tym ze na lycosie nie ma zwyklego phpmyadmin tylko jest coś podobnego i tam nie ma zakładki SQL
Na forum też było wiele tematów jak przenieść forum
wszystkie przeczytałem ale żadnen nie mówi jak wstawić na lycosa (są jak przenieść z lycosa)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 07 maja 2006, 19:58

pukiel pisze: jest coś podobnego i tam nie ma zakładki SQL
Jest coś podobnego. Na stronie głównej masz większe pole tekstowe i tam to wklejasz. Obok jest przycisk czy jakoś tak. Kiedyś wgrywałem komuś moda i tam jakoś tak było
:wink:
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 09 maja 2006, 09:40

pukiel pisze:problem polega na tym ze na lycosie nie ma zwyklego phpmyadmin tylko jest coś podobnego i tam nie ma zakładki SQL
Ja podałem w swoim poście, że jest możliwość odtworzenia bazy za pomocą phpMyAdmin'a. Ale napisałem także jakie są inne sposoby - nie przeczytałeś do końca.

A po drugie to w wersji phpBB by Przemo jest dostępna opcja sql. Wejdź do PA->MySQL :) i po problemie.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”