witam.
jakis czas temu zaczalem administrowac niewielkim forum (50MB przestrzeni dyskowej, 30 uzytkownikow) phpBB 2.0.11. od jakiegos czasu zaczely u mnie znikac nowe posty, tj.: przy wejsciu na forum, na stronie glownej przy forum pojawia sie, ze sa nowe posty. po zaglebieniu sie jeden poziom dalej (wejsciu w forum) tych oznaczen juz nie ma i trzeba patrzec na daty postow. dzieje sie to, z tego co slysze, nie tylko u mnie, takze u innych uzytkownikow.
osobiscie uzywam Opery 8.0, wsrod uzytkownikow to glownie IE i Firefox. ktos wie co moze byc przyczyna i jak sie tego pozbyc?
wyswietlanie nowych postow
Re: wyswietlanie nowych postow
Zrób update, chyba masz baze zdesynchronizowaną.jarlsg pisze:witam.
jakis czas temu zaczalem administrowac niewielkim forum (50MB przestrzeni dyskowej, 30 uzytkownikow) phpBB 2.0.11. od jakiegos czasu zaczely u mnie znikac nowe posty, tj.: przy wejsciu na forum, na stronie glownej przy forum pojawia sie, ze sa nowe posty. po zaglebieniu sie jeden poziom dalej (wejsciu w forum) tych oznaczen juz nie ma i trzeba patrzec na daty postow. dzieje sie to, z tego co slysze, nie tylko u mnie, takze u innych uzytkownikow.
osobiscie uzywam Opery 8.0, wsrod uzytkownikow to glownie IE i Firefox. ktos wie co moze byc przyczyna i jak sie tego pozbyc?
ja miałem kiedyś taki problem podczas przeglądania IE for (na wszystki phpBB) że mi się w pamięci podręcznej zapisywły pliki i wyświetlało ikonki że posty są nowe
na twoim miejscu ja bym zainstalował od nowa forum na nowej bazie, bo jak to nie jest jakieś stare forum z dużym archiwum to warto to zrobić wtedy tez może przyspieszyć troche
na twoim miejscu ja bym zainstalował od nowa forum na nowej bazie, bo jak to nie jest jakieś stare forum z dużym archiwum to warto to zrobić wtedy tez może przyspieszyć troche
Looknij na http://www.gamepress.pl wszystko o grach
Looknij na http://www.e-grafik.pl wszystko o grafice
ja tam jestem więc to pr0 serwisy
:D
Looknij na http://www.e-grafik.pl wszystko o grafice
ja tam jestem więc to pr0 serwisy
Dodaj do sekcji head w pliku overall header.tpl takÄ… linijkÄ™:
Kod: Zaznacz cały
<META name="Robots" content="NOIMAGEINDEX" >dobra, drodzy, w takim razie: skad pobrac jakis update do wersji 2.0.11, byleby byl polski? :)
dobra, drodzy, teraz mam problem :)
sciagnalem sobie ladnie pliki auaktualniajace do 2.0.17, wrzucilem wszystko z paczki "2.0.11 to 2.0.17" na forum, nadpisalem pliki... i oto forum mnie opluwa takim haslem:
wychodze na lame, wiem, ale ma ktos jakis pomysl? :)phpBB : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'session_admin' w field list
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('f69f79eb343e2f9565d4e9d877cef2dd', 2, 1116869571, 1116869571, 'd5868e32', 0, 1, 0)
Line : 172
File : sessions.php