Tworzenie użytkownika - Zapytanie

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
nobody

Tworzenie użytkownika - Zapytanie

Post autor: nobody » 30 marca 2006, 19:15

Czy można tak zrobić że napoczątku jestem ja Admin tworze użytkownika ( ale tylko ja moge ) ( niemożna się rejestrować ). A puźniej użytkownik i ja Admin możemy tworzyć użytkowników. Dajcie info w tym temacie

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 30 marca 2006, 19:22

opisz dokłądnie jak jest wyłączona możliwosć rejestracji bo inaczej to ciężko poradzic cokolwiek

i opisz jak ty możesz dodawać userów jeśli jest ta opcja wył.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 30 marca 2006, 19:29

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 30 marca 2006, 19:37

daro pisze:a pózniej to:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=245
ale przecież nowy user nie dostaje rangi admina czyli on nie będzie mógł z tego korzystać :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 30 marca 2006, 20:20

Po instalacji on będzie adminem, więć ten drugi się zarejestruje, a on da mu też admina.Pózniej włączają blokade :)

nosferathoo
Kontakt:

Post autor: nosferathoo » 30 marca 2006, 20:27

Troche niejasno napisałeś - najlepiej ustaw w w Panelu Administratora aktywacje użytkowników przez Admina i do tego dograj jakiś mod w stylu Junior Admin i nadaj zaufanym użytkownikom uprawnienia do zarządzania użytkownikami (w tym zatwierdzania nowych rejestracji).

Polecam też pokątnie mój mod Powód rejestracji - jest tam kod który wypisuje listę jeszcze nieaktywnych nowozarejestrowanych użytkwoników w Panelu zarządzania użytkownikami.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 31 marca 2006, 08:31

Możesz zarejestrować danego usera, wykonując zapytanie SQL w phpMyAdmini'e :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

nobody

Post autor: nobody » 31 marca 2006, 13:29

Soryy chłopaki chodzi mi o coś takiego.
Ja jestem Admin.
Jeżeli ktoś chcę sie zarejestrować to musi mieć zgode odemnie.
czyli jakby on wypełnia jakiś tam fornularz ten formularzyk do mnie przychodzi i ja chce lub niechce by się zarejestrowaac. wtedy do niego na maila (poda w formularzyku) przychodzi zgoda lub niezgoda o rejestracji z linkiem do zarejestrowania.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 31 marca 2006, 13:31

To robisz aktywacje kont przez admina...PA=>Ogólne=>Konfiguracja=>Włącz aktywację kont:=>Admin
...jak user się zarejestruje to przychodzi do ciebie mail z linkiem w celu aktywowania danego usera, jak w niego klikniesz to go aktywuje jak nie to nic się nie dzieje(user nie może się zalogować) :)

nobody

Post autor: nobody » 31 marca 2006, 13:49

dzieki za pomoc Adminie

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”