Problem z nieprzeczytanymi postami i tematami

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Cinot

Problem z nieprzeczytanymi postami i tematami

Post autor: Cinot » 11 lutego 2006, 12:26

Witam!

Forum znajduje się pod poniższym linkiem :

http://freoniacz.ocetimes.pl

Problem jest taki, że widzę cały czas nieprzeczytane posty/tematy, niezależnie od tego, czy przejrzę je lub kliknę na "Oznacz wszystkie xxxx jako przeczytane". Ciasteczka wykluczam, po wykasowaniu ich efekt jest taki sam. Sprawdzałem na Operze i IE. W czym może leżeć problem?

Drugie pytanie. To forum ma subdomenę freoniacz.ocetimes.pl, a prawdziwym adresem jest http://www.ocetimes.webd.pl/freoniacz/forum. Czy można coś zrobić, by podczas manewrowania po forum adres subdomeny był cały czas pokazywany, a nie drugi adres?

Trzecie pytanie. Przy manewrowaniu linki często są długie, mają przeróżne literki i cyferki na końcu. Jest jakaś możliwość, by to uprościć?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam
Tonic

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lutego 2006, 13:45

Cinot pisze:Trzecie pytanie. Przy manewrowaniu linki często są długie, mają przeróżne literki i cyferki na końcu. Jest jakaś możliwość, by to uprościć?
teoretycznie tak w praktyce odradzam mogą się pojawić problemy z logowaniem i sesjami na forum.
Cinot pisze:Drugie pytanie. To forum ma subdomenę freoniacz.ocetimes...
zależy jaką masz subdomene np. 30.pl ukrywa zawsze adres zobacz
http://www.indianie.30.pl gdzie kolwiek wejdziesz zawsze będziesz miał ten adres.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Cinot

Post autor: Cinot » 11 lutego 2006, 16:42

mateusz pisze: zależy jaką masz subdomene np. 30.pl ukrywa zawsze adres zobacz
http://www.indianie.30.pl gdzie kolwiek wejdziesz zawsze będziesz miał ten adres.
Czyli mam rozumieć, że nie ma możliwości własnej ingerencji w forum?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lutego 2006, 17:03

Cinot pisze:Czyli mam rozumieć, że nie ma możliwości własnej ingerencji w forum?
tak to sprawa zależna tylko od subdomeny i jej parametrów
poszukaj w panelu na serwerze gdzie masz subdoment może oferują całkowite ukrywanie ale jest to jakaś opcja dodatkowa do zaznaczenia.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Cinot

Post autor: Cinot » 18 lutego 2006, 00:37

mateusz, z racji, że mi parokrotnie odpowiedziałeś w różnych miejscach i rozjaśniłeś moje wątpliwości, dałem ci punkcika :)

Jednakże ponawiam pytanie związane z nieprzeczytanymi tematami. Ja i forumowicze zauważyliśmy, że jak przeczytamy nieprzeczytany temat, wylogujemy się i zalogujemy się ponownie, temat staje się dopiero oznaczony jako przeczytany. Przed wylogowaniem się nic nie da zrobić - kasowanie ciasteczek nie pomaga, klikanie na "oznacz tematy jako przeczytane" także. Bardzo prosiłbym o pomoc - jest to dosyć kłopotliwe :roll:

EDIT:

O! Coś mi wpadło do głowy. Forum ma subdomenę freoniacz.ocetimes.pl. Prawdziwy adres to ocetimes.webd.pl/freoniacz/forum. W PA mam tak ustawione ciasteczka :

Domena cookies : freoniacz.ocetimes.pl
Nazwa domeny : freoniacz.ocetimes.pl
Nazwa cookies : phpbb2mysql

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 18 lutego 2006, 14:42

Cinot pisze:EDIT:

O! Coś mi wpadło do głowy. Forum ma subdomenę freoniacz.ocetimes.pl. Prawdziwy adres to ocetimes.webd.pl/freoniacz/forum. W PA mam tak ustawione ciasteczka :

Domena cookies : freoniacz.ocetimes.pl
Nazwa domeny : freoniacz.ocetimes.pl
Nazwa cookies : phpbb2mysql
sorki za brak odpowiedzi ale nie doczytałem wtojego edita :D

w ciasteczkach należy podać prawdziwy adres forum a nie adres subdomeny.

Cinot

Post autor: Cinot » 18 lutego 2006, 22:31

Ok, zmieniłem na ocetimes.webd.pl/freoniacz/forum. Autologin jest w trakcie testów, a oznaczanie tematów jako przeczytane nie działa. Ma ktoś pojęcie, które pliki forum odpowiadają za tę funkcję? Albo jakieś pomysły, sugestie.. ?

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”