phpBB czy phpBB by Przemo?

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

phpBB czy phpBB by Przemo?

Post autor: jaroslw » 21 grudnia 2005, 20:02

Mam dwa pytania:
Pierwsze: Która z wersji jest lepsza tzn. oryginalne phpBB czy phpBB by Przemo?

Drugie: Mam zainstalowane spolszczenie forum ze str. http://www.phpbb.com ale niestety niektóre rzeczy nie są przetłumaczone np. zamiast pisać nowy temat pisze new topic. Czy jest to wina tłumaczenia czy wina skonfigurowania forum? :(

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 21 grudnia 2005, 20:12

bo ikonki stylu nie są przetłumaczone... :/

Zdecydowanie phpbb + własny wkład.

Jak chcesz instalować forum, to instaluj to:
http://www.phpbb2.pl/download.php?get=453

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 21 grudnia 2005, 21:02

J@ro, zależy to od Ciebie jaką wersję wolisz, czy czystą czy zmodyfikowaną. Jeżeli masz pojęcie o instalacji hacków to możesz zainstalować zwykłą wersję + zainstalować mody. Jeżeli nie masz o tym zielonego pojęcia i niechce Ci się nic instalować to zainstaluj wersję phpBB by Przemo (poczekaj na nową wersję :) bo już niedługo).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Nekroskop

Post autor: Nekroskop » 22 grudnia 2005, 22:33

No cóż, ja co prawda z phpBB zbyt wielkiego doświadczenia nie mam, lecz zdecydowanie wole standardowy skrypt. Ten wykonany "by Przemo" jest - w mojej subiektywnej opinii - dobry, ale jedynie na święta bo wygląda jak choinka. Masa zupełnie niepotrzebnych dodatków i świecidełek skutecznie mnie zniechęciła, jakieś to wszystko bez ładu i składu. Wiem, że można powyłączać nieporządane hacki, jednak za o wiele bardziej sensowne wyjście uważam pobranie zwykłego phpBB i dostosowanie wg. uznania. Jest tego jeden podstawowy plus - uczysz się.

P.S. Oczywiście doceniam pracę Przemo i podziwiam jego zdnolności w modyfikowaniu phpBB, co nie znaczy, że efekty jego pracy muszą mi się podobać.
Obrazek

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 23 grudnia 2005, 13:17

quba, dzięki pomogło. A co do drugiego pytania zdecydowałem się na oryginalne phpBB. Dzięki wam za pomoc. Temat można zamknąć.

Maciek13

Post autor: Maciek13 » 07 stycznia 2006, 19:56

Pozatym te świecidełka kilkakrotnie podwyższają rozmiar bazy danych (do konca nie wiem czemu), większe wymagania dyskowe i o wiele intensywniejsze obciażenie serwera!!!

Awatar użytkownika
pawelek
Kontakt:

Post autor: pawelek » 07 stycznia 2006, 20:00

Rozmiar bazy - Read Tracking Mod robi swoje ;)
Większe wymaganie dyskowe bo rzecz jasna dużo więcej plików...
No a obciążenie... 10x więcej zapytań niż standardowo...
Przemo - czekam na 1.12 :)
PS. Moja opinia jest taka sama:
Nekroskop pisze:Oczywiście doceniam pracę Przemo i podziwiam jego zdnolności w modyfikowaniu phpBB, co nie znaczy, że efekty jego pracy muszą mi się podobać.
Obrazek

Maliniaku

Post autor: Maliniaku » 07 stycznia 2006, 21:56

phpBB-Jeśli ktośchce się pobawić poprostu to ta wersjia.
phpBB_modified_by_Przemo-Jeśli chcesz stworzyć forum rozbudowane nie mając czasu lub umiejętnoścu proponuje wybrać Przemka.

Osobiści wybrał bym Przemka.

[code]

Post autor: [code] » 07 stycznia 2006, 22:10

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”