GZIP - help

Pomoc w przypadku kłopotów z rozszerzeniami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

GZIP - help

Post04 lipca 2017, 13:14

Witam, mam mały problem włączyłem kompresje gzip z poziomu panela admina i teraz nie mogę się dostać do panela admina, forum normalnie działa prócz Panela ADM, czy jest jakaś inna opcja wyłączenia gzipa niż panelADM ?? Moje wersja forum 3.1
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2065
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: GZIP - help

Post04 lipca 2017, 13:16

Jest jakieś błąd, informacja, cokolwiek?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post04 lipca 2017, 16:28

jak klikam na panel adm mam cos takiego

Ta witryna jest nieosiągalna

Strona internetowa pod adresem https://************/adm/index.php?sid= ... fb4db3cc90 może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.
ERR_CONTENT_DECODING_FAILED


tak sie dzieje po wlaczeniu Gzipa, nie moge sie dostac do panela zeby Gzipa wylaczyc
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2065
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: GZIP - help

Post04 lipca 2017, 17:53

Zaloguj się do swojej bazy danych, zrób kopie i wykonaj poniższe zapytanie ustawiając oczywiście swój prefix chyba że masz domyslny phpbb_ to nie musisz zmieniać
UPDATE phpbb_config SET config_value = 0 WHERE config_name = 'gzip_compress';
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 11:49

zabieg wykonany, dalej pokazuje mi w stopce GZIP :ON i dalej nie mogę wbić do panela ?? :(
Offline

vader

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
  • Lokalizacja: Kraków

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 12:04

Sprawdzałeś logi serwera? Skoro po wejściu w ACP masz białą stronę to na pewno leci jakiś błąd, chociaż często phpbb go nie wyświetla niestety. Upewnij się też, że wykonanie zapytania SQL zostało poprawnie wykonane.

Jak wygląda Twój plik config.php?

za komentuj -> // w tym pliku, wyczyść cache i sprawdź.
Kod: Zaznacz cały
//@define('DEBUG', true);
//@define('DEBUG_CONTAINER', true);
//@define('PHPBB_DISPLAY_LOAD_TIME', true);
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 12:23

Kod: Zaznacz cały
<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysqli';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '';
$dbname = '****';
$dbuser = '*****';
$dbpasswd = '*****';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
@define('DEBUG', true);
@define('DEBUG_EXTRA', true);
@define('DEBUG_CONTAINER', true);
@define('PHPBB_DISPLAY_LOAD_TIME', true);
Offline

vader

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
  • Lokalizacja: Kraków

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 13:08

śmiało możesz zakomentować
Kod: Zaznacz cały
//@define('DEBUG', true);
//@define('DEBUG_EXTRA', true);
//@define('DEBUG_CONTAINER', true);
//@define('PHPBB_DISPLAY_LOAD_TIME', true);
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 13:43

yyy dodalem ten kod do configa i co mam dalej robić??
Offline

vader

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
  • Lokalizacja: Kraków

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 14:08

ten kod masz już w pliku config.php, tylko nie za komentowany. Zapisz i odśwież forum (wyczyść cache).
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 14:13

Zapisalem, usunelem cache z przeglądarki, forum smiga jak smigalo tylko panelADM dalej niedostępny :(
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2065
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 14:43

Wejdź do swojej bazy danych i sprawdź kolumne/tabele:
phpbb_config->gzip_compress
jeżeli wartość config_value jest na 1to zmień na 0 i wyślij

Co do tego co napisał Vader, to na stronie głównej nad na banerem powinieneś zobaczyć jakis kod z błędami. typu [phpbb_debug] .... itd

TechnoDream pisze:cache z przeglądarki,

Nie z przeglądarki tylko FTP
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 15:12

Oki już działa. Dzięki panowie . Temat do zamknięcia
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2065
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: GZIP - help

Post05 lipca 2017, 16:03

TechnoDream pisze:Oki już działa. Dzięki panowie . Temat do zamknięcia

A co było to czy tamto? Podziel się :D
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

TechnoDream

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 08 grudnia 2016, 13:19

Re: GZIP - help

Post08 lipca 2017, 11:52

zrobiłem wszystko co było wymienione i na końcu usunąłem całą zawartość folderu cache i działa :)

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość