logowanie na stronie www

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Bebolek

logowanie na stronie www

Post autor: Bebolek » 15 października 2007, 14:17

Chcialbym sobie zrobic logowanie na moja strone www, ale specjalnie niewiem zabardzo jak, a zalezy mi na tym.
Moglbys mi ktos pomoc przerobic ponizszy kod ?

Kod: Zaznacz cały

</div> 
   <div id="witaj"><span>Witaj Go&para;ciu - <a href="http://www.NazwaForum/forum/ucp.php?mode=register"><b>Rejestracja</b></a></span></div> 
   <div id="images/belka"> 
    <div id="images/belka_l"></div> 
    <div id="images/belka_c"> 

<!-- logowanie --> 

<form id="form" action="http://www.NazwaForum/forum/ucp.php?mode=login" method="post"> 
       <fieldset class="top"> 
       <input type="hidden" name="redirect" value="../index.php?sid=3f93058474f006f2276899da9d92395a" /> 
       <label for="login">Login:</label> 
       <input class="inputtext" type="text" id="login" name="username" value="login" onfocus="if(this.value=' login')this.value='';" /> 
       <label for="pass">Hasło:</label> 
       <input class="inputtext" type="password" id="pass" name="password" value="pass" onfocus="if(this.value=' login')this.value='';" /> 
       <input type="hidden" name="autologin" value="1" /> 
       <input id="inputok" type="submit" name="login" value="Zaloguj" /> 
        </fieldset> 
        </form> 

Tak zeby - jak sie zaloguje, to zebym rownoczesnie byl zalogowany na stronie www i na moim forum, tylko zeby po zalogowaniu na stronie www nie przeżucało mnie na strone forum tylko zebym dalej byl na mojej stronie www . A w miejscu Witaj Gościu po zalogowaniu zeby pisalo
Witaj nick osoby zalogowanej np. Witaj Darom

Ps. To dlatego ze strone www i forum mam na roznych kontach, ale na tym samym serwerze.

Ps2. Chyba że ktos zna lepszy pomysl i ma jakis kod logowamia ktory by mi pomogl ?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 października 2007, 16:46

aby zapamiętywało logowanie musisz na stronach strony utrzymywać sesje pozyskane podczas logowania.
na pewno wymaga do edycji plików php i samo html nic tutaj nie da. poszukaj trochę bo na forum coś o logowaniu było. do tego dopisz tylko pamiętanie sesji i masz gotowe.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 15 października 2007, 16:50

Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bebolek

Post autor: Bebolek » 15 października 2007, 17:41

we3b zrobilem co tam pisze i mi taki blad wyrzuca zamiast strony www :

Kod: Zaznacz cały

Warning: include(./forum/extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /disk3/users/radioeter/public_html/index.php on line 14

Warning: include() [function.include]: Failed opening './forum/extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /disk3/users/radioeter/public_html/index.php on line 14

Warning: include(./forum/common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /disk3/users/radioeter/public_html/index.php on line 15

Warning: include() [function.include]: Failed opening './forum/common.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /disk3/users/radioeter/public_html/index.php on line 15

Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /disk3/users/radioeter/public_html/index.php on line 16

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 17 października 2007, 16:24

Bebolek pisze:No such file or directory
przetłumacz sobie ten komunikat. Raczej nikt idealnego gotowca dla ciebie nie napisze. zacznij sam trochę myśleć.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”