A więc. Jestem adminem forum. I nie moge zczaić jak zrobić wielopoziomowy dostęp do forum.
Chcę to zorganizować normalnie w ten sposób:
Ludzie niezarejestrowani: dostep do jakistam kilku grup - zbiór A
Grupa 1 zarejestrowanych - zbiór A + B
Grupa 1 zarejestrowanych - moderatorzy Moderacja B
Urzytkownicy o nastepnym stopniu wtajemniczenia zbiór A+B+C
konkretny człek lub kilku ludzi ma być moderatorami : moderacja A lub B lub C lub kombinacje lub nawet pojedyncze fora
Proszę o wytłumaczenie mi krok po kroku jak tego dokonać. NI cholery nie czaje. W miare możliwośc prosze rozrysować tabele lub graf jak ten system dostepu działa.
wielopoziomowy dostęp do forum
słowo mądre ale reszta treści już nieyou-zek pisze:wielopoziomowy
po pierwsze to pomyśl i pooglądaj swoje forum szczególnie działanie grup
po drugie to szukaj na forum bo można znaleść tematy które podpowiedza i naprowadza na rozwiązanie
po trzecie to aby sie odprężyc przed egzaminem (za 5 godzin) masz prosty opis:
Każda A,B,C to osobne grupy które możesz ustawić na forum w PA
to standartowi goście czy w PA w fora - zezwolenia ustawiasz zezwolenia dla każdego z for i goście jedne fora widza a inne nie widząyou-zek pisze:Ludzie niezarejestrowani: dostep do jakistam kilku grup
grupa B
to powiedzmy ustawiasz W pa aby ta grupa była moderatorem jakiegos forum:
Grupy - zezwolenia i teraz każdy kto należy do tej grupy jest adminem w dziale do którego grupa ma dostęp.
i na tej zasadzie tworzysz zezwolenia.
oczywiscie 1 osoba może być w kilku grupach
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
te ustawienia moda to tylko dla przykłądu jak to działa. możesz ustawiac uprawnienia do czytania lub pisania ale wtedy w fora - zezwolenia jako prywatne i wtedy z zezwoleniach grup ustawiasz co danegrupy mogą robić na forum.
jeśli tutaj były skróty myślowe to strach myśleć jakie skracanie wypisywałem dzisiaj na egzaminieyou-zek pisze:bez skrótów myslowych
dobra koniec o mnie teraz problem:
wchodzisz do fora - zezwolenia i tam ustawiasz uprawnienia jako "prywatne" (polecam szczególnie w "widoczny, czytanie, pisanie, odpowiedzi")
tworzysz grupy do których będziesz dodawał użytkowników
potem wchodzisz do Grupy - zezwolenia wybierasz grupe która bedzie miała możliwość pisania i będzie widzieć dane forum.
i tym sposobem możesz ustawic uprawnienia dla każdej grupy
Jeśli masz dużo for to czeka cię sporo zabawy
prościej tego opisac nie portafie czytaj gdy to czytasz w 2 oknie miej otwarty PA będzie prościej zrozumieć