Rubryka, dołączył, usmieszek

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Wirus

Rubryka, dołączył, usmieszek

Post autor: Wirus » 14 sierpnia 2005, 10:47

Witam,

1. Adres mojego forum to http://www.forumabout.gaa.pl/phpbb2/index.php. Gdy wejdziecie na forum, zauważycie, że aby otworzyć jakiś dział na forum, np. Siatkówka, nie trzeba kliknąć w tekst. Kiedy najedziemy na rubryke Siatkówka, ona się podświetli, i klikając przeniesiemy się do dzialu. Czesto podczas przesuwania, przez przypadek klikamy na rubryke, totez mam pytanie, czy da sie jakos w kodzie zrodlowym usunac, zeby wejsc do srodka, klikajac tylko na napis np. "Siatkówka".

2. Pytanie do Kokosha -> odpowiesz mi na pytanie "Dołaczył... ?"

3. Chcę dodac wlasne obrazki na forum, i wiem ze musze je zakapowac do sciagnietego wczesniej folderu .pak tylko moj Windows XP nie umie odczytac tego pliku, i nie moge go otworzyc.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 14 sierpnia 2005, 10:52

<span >Wirus</span> pisze:1. Adres mojego forum to http://www.forumabout.gaa.pl/phpbb2/index.php. Gdy wejdziecie na forum, zauważycie, że aby otworzyć jakiś dział na forum, np. Siatkówka, nie trzeba kliknąć w tekst. Kiedy najedziemy na rubryke Siatkówka, ona się podświetli, i klikając przeniesiemy się do dzialu. Czesto podczas przesuwania, przez przypadek klikamy na rubryke, totez mam pytanie, czy da sie jakos w kodzie zrodlowym usunac, zeby wejsc do srodka, klikajac tylko na napis np. "Siatkówka".
U mnie dział Siatków otwiera się normalnie, tak jak na każdym forum.
2. Pytanie do Kokosha -> odpowiesz mi na pytanie "Dołaczył... ?"
Czy jest to dobre miejsce na takie pytanie? Czekaj, cierpliwie aż ktoś Ci pomoże. Nie każdy dysponuje wolnym czasem, a nawet chęciami :)

<span >Wirus</span> pisze:3. Chcę dodac wlasne obrazki na forum, i wiem ze musze je zakapowac do sciagnietego wczesniej folderu .pak tylko moj Windows XP nie umie odczytac tego pliku, i nie moge go otworzyc.

Rozumiem, że chodzi Ci o uśmieszki (smilies)? Jak tak to ten ściągnięty na dysku .pak wrzucasz do katalogu images/smilies a potem go importujesz (nadając prawa chmod na 666). Pisałem o tym wcześniej:!: Szukaj :) :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Wirus

Post autor: Wirus » 14 sierpnia 2005, 11:29

Możesz dokładnie przeczytać?!

1. Czytaj dokładnie! Forum Siatkówka to był przykład! Chodzi o to, że chcę, zeby do dzialu klikając tylko na tekscie, a nie na cała rubrykę.

2. Nie wiesz o co chodzi? Nie pisz.

3. Czytaj dokładnie! Chodzi o to, że nie mogę otworzyc katalogu, a nie gdzie go umiescic... Boshe..

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 14 sierpnia 2005, 11:35

<span >Wirus</span> pisze:2. Nie wiesz o co chodzi? Nie pisz.
Nie wiem o co chodzi, ale tak się nie robi :)

Przeczytaj to:

Kod: Zaznacz cały

KONSTYTUCJA RP z 2 Kwietnia 1997 Art. 54, punkt 1:
"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji"

<span >Wirus</span> pisze:3. Czytaj dokładnie! Chodzi o to, że nie mogę otworzyc katalogu, a nie gdzie go umiescic... Boshe..
Tego katalogu niczym nie otworzysz.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

Wirus

Post autor: Wirus » 14 sierpnia 2005, 12:19

Hmmm, jakoś muszę otworzyć katalog, żeby włożyć do niego uśmieszki, nie?!

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 14 sierpnia 2005, 13:22

<span >Wirus</span>, z uśmieszkami robisz tak:

1. Wcohdzisz na FTP i w katalogu images tworzysz folder smiles.
2. Do tego katalogu smiles wrzucasz uśmieszki w gifach.
3. Potem wchodzisz do Pa->Uśmieszki->Utwórz paczkę (i ją zapisujesz na dysku, a potem wrzucasz na serwer do katalogu images/smiles i nadajesz temu plikowi prawa chmod na 666
4. W Pa->Uśmieszki->Import (i tutaj importujesz te uśmieszki z tej paczki co wrzuciłeś na serwer).

Będzie Ok :)

Wirus

Post autor: Wirus » 14 sierpnia 2005, 14:49

Nie o to chodzi. Nie mogę otworzyć paczki, aby zapakować do niej obrazki. Wie ktoś? Prosze o pomoc...

Dark Magician Boy

Post autor: Dark Magician Boy » 15 sierpnia 2005, 08:20

Wirus pisze:Nie o to chodzi. Nie mogę otworzyć paczki, aby zapakować do niej obrazki. Wie ktoś? Prosze o pomoc...
Chodzi ci że nie możesz jej użyc przez panel administracyjny?

Awatar użytkownika
Lilly
Kontakt:

Post autor: Lilly » 15 sierpnia 2005, 09:33

Dark Magician Boy pisze:
Wirus pisze:Nie o to chodzi. Nie mogę otworzyć paczki, aby zapakować do niej obrazki. Wie ktoś? Prosze o pomoc...
Chodzi ci że nie możesz jej użyc przez panel administracyjny?
Chodzi o to, ze on chce cos dodac do paczki, jesli dokladnie sledzilam dyskusje ;-)
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 sierpnia 2005, 09:50

<span >Lilly</span> pisze:Chodzi o to, ze on chce cos dodac do paczki, jesli dokladnie sledzilam dyskusje

Te uśmieszki są już dodane w paczce, ją tylko trzeba zaimporotwać w PA :).

Wirus

Post autor: Wirus » 15 sierpnia 2005, 16:09

Jak mogą być w paczce, skoro ich tam nie włożyłem?! tZN. Nie przeciągnąłem ikonek obrazków do paczki, tak samo, jakbym nie mógł włożyć na pulpicie do folderu metodą przeciągnij-upuść!

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 sierpnia 2005, 16:24

A skąd ta paczka znalazła się na Twoim dysku?

Wirus

Post autor: Wirus » 15 sierpnia 2005, 16:42

Ok, mogę już otworzyć. Wrzuciłem swoje pliki o innych nazwach. Wrzuciłem na serwer, razem z poprzednimi plikami, wybierałem opcję 'Nadpisz'. Kliknąłem Impotruj paczkę, wybrałem plik smiles.pak (ten wrzuciłem, nie zmieniając nazwy) wybrałem: "Co zrobić w przypadku konfliktów" - Zamień Istniejący Uśmiech i kliknąłem Importuj uśmieszki. Wchodze znowu do folderu i widzę te same uśmieszki :cry: Zróbcie cos, bo oszaleję! :(
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2005, 17:12 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 sierpnia 2005, 17:10

<span >Wirus</span>, mówiłem Ci o tym na samym początku, ale dobrze mnie widocznie nie słuchałeś :) Prawie w 99,9% zawsze mam rację :)

Jeżeli chodzi o drugie pytanie, to powiem tyle:
Żeby tak zrobić to trzeba trochę w TPL'ach pogrzebać.

Wirus

Post autor: Wirus » 15 sierpnia 2005, 17:13

Operatorze, myślałem tylko, że jest ok, niestety. Przeczytaj 2 posty wyżej, przeze mnie edytowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”