Co trzeba zrobić żeby rozbujać forum ?

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
rad77
Kontakt:

Post autor: rad77 » 11 marca 2010, 20:25

Awatar użytkownika
rokko
Kontakt:

Re: Co trzeba zrobić żeby rozbujać forum ?

Post autor: rokko » 11 marca 2010, 22:51

O jakiej tematyce jest forum? Chodzi o forum z Twojego profilu?
Witaj! Jeśli poszukujesz sprawdzonych porad komputerowych lub wskazówek z zakresu SEO i SEM, wejdź na mój blog https://techformator.pl - znajdziesz tutaj również darmowe programy.

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Widmo » 11 marca 2010, 23:01

Weź monitor z załączonym forum i bujaj nim na boki ;)
A tak poważnie, to pozycjonowanie, zachęcanie poprzez zamieszczanie wątków ciekawych i na temat (forum). Musisz naprawdę dużo wiedzieć o tematyce forum. Główna rada nie otwieraj forum wielotematycznego ponieważ nie wiem, czym musiałoby się wyróżniać od innych by naprawdę urosło w siłę.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

rad77
Kontakt:

Post autor: rad77 » 12 marca 2010, 06:55

Pewnie oryginalny wygląd.
Ale ludzie nie przyłączą się do pustego forum a forum jest puste bo ludzie nie chcą się przyłączyć....
Jak wyjść z tego błędnego koła?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 15 marca 2010, 19:30

Musisz mieć ciekawą tematykę

;)

kokosh1
Kontakt:

Post autor: kokosh1 » 16 marca 2010, 23:58

No sam styl to nie wszystko, ciekawa tematyka, jest tyle juz For że nie ma juz pomysłu na to..
No czasami ktoś z czymś wypali, ale Np Moje Forum Muzyczne.. niby tematyka muzyczna, przecież tak wiele osób słucha muzyki, interesuje się nią a nikt się prawie nie rejestruje.. dziwne..

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 marca 2010, 15:58

Wydaje mi się, że takich forów jest dużo i ludzie raczej nie szukają nowych. Jeśli chcesz już coś związanego z muzyką, to celowałbym w jakąś konkretną grupę, a najlepiej taką, która jest Tobie najbliższa :)
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

KML

Post autor: KML » 22 marca 2010, 19:45

moim zdaniem serio trzeba sie znac na temacie, miec jakas grupe docelowa, strategie dzialania, promocji i reklamy oraz najwazniejsze pozycjonowanie; wiadomo ze wyglad przyciaga, ale ludzie od razu orientuja sie czy Forum jest prowadzone przez pasjonata czy przez laika, zeby na nim pózniej zarobic

ja prowadze muzyczne forum o kazdym rodzaju muzyki, czyli ogólnotematyczne i caly czas idzie do przodu, nie jest to zawrotne tempo, ale nie narzekam, a wiem ze bedzie tylko lepiej, nie poddaje sie, i wiem ze domena bedzie moja juz na zawsze, co by sie nie dzialo - KOCHAM MUZYKE i lubie laczyc ludzi któzy czuja to co ja

nie macie pojecia jaka to frajda, gdy na forum gadaja i zyja w synbiozie metalowcy, punki, hiphopowcy, technomaniacy i nawet discopolowcy :D - o to mi chodzilo i plan sie ziszcza

po prostu dazyc wytrwale do celu
http://best-music-forum.pl // http://b-m-f.pl

Najlepsze Muzyczne Forum dla Kolekcjonerów, Muzyków, Melomanów, Sluchaczy i Imprezowiczów - ZAREJESTRUJ SIE JUZ DZIS - NIE ZWLEKAJ !!!

ONA;)

Post autor: ONA;) » 14 sierpnia 2011, 20:40

Przede wszystkim dobór odpowiedniego tematu który zainteresowałby większość internautów np. http://sites.google.com/site/news048/ taki temat mógłby wzbudzić wiele różnorodnych opinii dlatego zajrzyj tam to się przekonasz;)

Kasia06
Kontakt:

Post autor: Kasia06 » 12 września 2013, 16:03

Poczytaj co nie co o marketingu szeptanym :P

Yellow

Post autor: Yellow » 09 października 2013, 08:15

Jeśli myślisz poważnie o prowadzeniu forum, a tematyka na to pozwoli, warto pomyśleć też o wyjściu do ludzi spoza internetu. Prowadziłem jedną kampanię reklamową mojego serwisu wraz z * i muszę przyznać że ruch całkiem ładnie podskoczył z bezpośrednich wejść :)

Awatar użytkownika
Kamiczor

Post autor: Kamiczor » 02 listopada 2013, 19:29

musisz myśleć o tym, żeby jak najwięcej osób je cytało, dodawaj tam jakieś ciekawostki czy coś

Awatar użytkownika
installsat
Kontakt:

Post autor: installsat » 30 listopada 2013, 08:54

Czeka Cię praca praca jeszcze raz praca. Najwięcej tak naprawdę w rozkręceniu forum dają tręści wartościowe o niszowej tematyce. Wszystko zależy od tego jakie forum chcesz rozbujać. Ale samo nic nie przyjdzie to Ci mogę zagwarantować

fides

Post autor: fides » 09 grudnia 2013, 13:34

Twórz dobre tematy, dodawaj artykuły itd. Jeśli dodasz wartościowe treści to przyciagniesz użytkowników.

Zablokowany

Wróć do „Ogólne dyskusje”