Update forum v.2.0.6

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Ludi

Update forum v.2.0.6

Post autor: Ludi » 11 lipca 2005, 17:06

Witam!

Na poczatku dodam, iz jestem totalnie zielony w temacie php i prosilbym o jaknajlatwiejsza pomoc :P

Jako admin forum dostaje czeste info od przyszlych uzytkownikow, iz maja klopoty z rejestracja. Chcialbym zupdateowac forum, lecz nie moge znalezc odpowiedniego zaczynajacego sie od wersji jaka podalem w poscie( o ile dobrze czytam i jest to aktualna wersja mojego forum... http://www.cohortes.com/modules.php?name=Forums ) zipa z nowsza wersja forum. Prosilbym o jakakolwiek pomoc z waszej strony, probowalem juz kilku sposobow lecz zawsze napotykalem jakies bledy nigdzie nie opisane ;/
Serdecznie pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lipca 2005, 17:59

musisz aktualizować pokolei kolejne wersje.
Ludi pisze: napotykalem jakies bledy nigdzie nie opisane
podaj je tutaj a rozwiązanie się znajdzie :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Ludi

Post autor: Ludi » 11 lipca 2005, 18:38

mateusz pisze:musisz aktualizować pokolei kolejne wersje.
Wlasnie sek w tym, ze ktos juz pisal na tym forum co innego... z-wersji-208-do-2015--vt651.html
Co do bledow, nie pamietam ich teraz bo robilem to wedlug kilku opcji i sie juz pogubilem

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lipca 2005, 18:43

jest to prawda w jednym przyadku. gdy nie dodawałeś do swojego forum osobnych dodatków. Jeśli dodałeś jakiekolwiek mody to po instalacji według tamtego opisu będziesz musiał je instalować jeszcze raz.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Ludi

Post autor: Ludi » 11 lipca 2005, 19:11

Ok, zrobmy inaczej. Napisz mi (jezeli mozesz poswiecic mi kilka chwil swojego czasu) krok po kroku co mialbym zrobic. Bo znajduje wersje update od 2.0.6 do 2.0.7 ale tam jest plik html, w ktorym jest jakis poradnik. Czytajac go nie moge znalezc kilku plikow o jakie tam prosza, powoli zalamuje rece.
Wersja 2:
Nie ja stawialem forum na ktorym teraz adminuje i naprawde nie iwem na 100% czy to ta wersja o ktorej caly czas pisze. Moglbys moze sprawdzic w podanym przezemnie wczesniej linku czy napewno dobrze pisze i sprawdzic, czy mam tam zamontowane jakies mody (jezeli jestes w stanie). Jest to do wykonania?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lipca 2005, 21:25

wersja forum:
Powered by phpBB 2.0.7 © 2001 phpBB Group
forum masz połączone z serwerem niestety niewiem jak tam wygląda sprawa modów. a i aktualizacja może inaczej wyglądać z tego powodu

Ludi

Post autor: Ludi » 11 lipca 2005, 21:31

Zaloze iz modow zadnych nie ma. Jaki powinien byc nastepny krok?
Sciagam z tej strony (http://www.phpbb.com/phpBB/catdb.php?cat=48) wersje [Tools] phpBB 2.0.7 to 2.0.8 Code Changes, rozpakowuje i edytuje poszczegolne pliki .php wedlug tego 'tutoriala' zawartego w zipie?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lipca 2005, 21:46

tak
tylko pamiętaj żeby zrobić kopie plików które edytujesz
i jak najczęściej (po każdej aktualizacji sprawdzaj działanie forum :D )

Ludi

Post autor: Ludi » 11 lipca 2005, 23:02

No i....
http://www.cohortes.com/modules.php?nam ... fb9c4b30e1
Jest taki blad, co zmienic w bbcode.php ?
linka do mojej wersji, moze cos pomoze :idea:
http://www.cohortes.com/pliki/bbcode.rar

Awatar użytkownika
Duch Forum
Kontakt:

Post autor: Duch Forum » 12 lipca 2005, 08:48

Mateusz pierdolisz głupoty.

Ludi wgraj pliki phpBB 2.0.16, jeżeli miałeś jakieś mody to zmodyfikuj je i uruchom plik update_to_latest.php z katalogu install. To wystarczy, a nie pierdolenie się z kolejnymi wersjami.

Mateusz sprawdź, a dopiero podawaj instrukcje!

Ludi

Post autor: Ludi » 12 lipca 2005, 10:51

A ktora wersje sciagnac?
phpBB 2.0.16 [ Full Package ]
phpBB 2.0.16 [ Changed Files Only ]
phpBB 2.0.16 [ Patch File Only ]
Sciagalem full package i kiedy zuploadowalem na serwer i uruchomilem update_to_latest.php wyskakiwala strona po angielsku z jednym lakonicznym zdaniem, abym przeczytal pierw install.html
Ofkoz pliki sciagam z http://www.phpbb.com/downloads.php

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 12 lipca 2005, 19:32

real prezes pisze:jeżeli miałeś jakieś mody to zmodyfikuj
gratuluje pomysłu. jak ma 50 modów to się narobi :D :D
prościej robić pokolei wersje forum .ale rób jak chcesz.

real prezes pisze:Mateusz pierdolisz głupoty.
a ty mnie nie obrażaj bo źle się skończy :!:

Ludi

Post autor: Ludi » 13 lipca 2005, 17:51

Juz nikt nie pomoze tylko sie klocic bedziecie? 8)

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 13 lipca 2005, 18:00

Ludi słuchaj masz wybór albo aktualizowć po kolej wszystkie części tak jak radzł Ci mateusz albo odrazu zainstalować najnowszą tak jak radził real prezes...

Różnica polega na tym że w radzie1 edytujesz tylko zmienione pliki więc jeśli teoretycznie masz wgrame 50 modyfikacji to zamiast od now wgrywać wszystkich 50 edtujesz pliki tylko te które się zmieniły prze uptade
A w radzie real prezes chodzi o to że zostaną ci tylko informacje w bazie dabych a o modyfikacjach które dotąd wgrałeś zapomnij :cry: ...

Masz wybór jeśli skorzystasz z rady real prezesa lub mateusza to wszystko jest opisane na phpbb2.pl w newsie 2 z kolei (aktualnie) proszę...
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Warzka
Kontakt:

Post autor: Warzka » 24 lipca 2005, 16:49

Zarejestrowałam się tutaj po to aby założyć sobie forum. Kto mi pomoże, nie orientuje się tutaj! Proszę o link, albo coś w tym stylu, i prosze o szybka odpowiedz
ZAPRASZAM NA MOJE FORUM - http://www.warzkaforum.fora.pl -->forum dla wszystkich i o wszystkim!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”