formularz na strone www
formularz na strone www
Czy ktos moze wie jak zrobic taki formularz kontaktowy http://www.phpbb2.pl/kontakt.php na mojej stronce www ? bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.
Re: formularz na strone www
To jest zrobione prawdopodobnie w PHP - jest taka funkcja mail(), która wysyla maila poprzez skrypt.
Jak poszukasz w necie, to znajdziesz coś na pewno na ten temat - nawet gotowy skrypt
Jak poszukasz w necie, to znajdziesz coś na pewno na ten temat - nawet gotowy skrypt
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
wlasnie ze szukalem sie wszedzie i nigdzie gotowego skryptu takiego jak chce nie znalazlem co bardzo mnie smuci
Moze moglbys mi pomoc przy tym ?
Mary$ dzieki za ten formularz, powiedz mi prosze ktory z tych dwoch ponizszych zapisow jest lepszy i prawidlowy zeby formularz dobrze dzialal na stronie mojej ?
1.
2.
Bo jesli chodzi o ten podany przez Ciebie formularz na stronie kursu html podali mi to drugie rozwiazanie ze jest lepsze poniewaz z pierwszym rozwiazaniem formularz sie "sypie", a jakie jest Twoje zdanie ?
1.
Kod: Zaznacz cały
// lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca
else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>";Kod: Zaznacz cały
// lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca
else echo '<style type="text/css">
#bledy p{text-align: center;}
.red{color: red;}
</style>
<div id="bledy">
<p class="red">Wypełnij wszystkie pola formularza!</p>
<p>Kliknij <a href="?st=kontakt">TUTAJ</a> aby wrócić do formularza</p>
</div>';Re: formularz na strone www
możesz użyć tego drugiego - wygląda na estetyczniejszy