Przerwanie wykonywania pętli while

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Przerwanie wykonywania pętli while

Post autor: jaroslw » 05 września 2007, 15:14

Kombinuję, kombinuję i nie mogę zrobić ;p Da się przerwać wykonywanie pętli while? Piszę sobie coś w rodzaju topics_anywhere tyle że dla phpBB3. Kod wygląda na razie tak:

Kod: Zaznacz cały

<?php

//
// Konfiguracja
//
$phpbb_dir = 'forum'; // Nazwa katalogu, w jakim znajduje się skrypt Twojego forum.

include($phpbb_dir.'/config.php'); // Załączenie pliku z danymi, odpowiedzialnymi za połączenie z bazą danych.

//
// Łączenie z bazą danych forum
//
$connect = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) // Nawiązywanie połączenia
    or die(mysql_error());

mysql_select_db($dbname) // Wybór bazy danych
    or die(mysql_error());

$query = 'SELECT * FROM phpbb_topics';
$result = mysql_query($query);

while ($row = mysql_fetch_array($result))
    echo($row['topic_title']."<br />");

mysql_close($connect);

?>
Jednak wyświetlanie za pomocą pętli while skutkuje wyświetleniem wszystkich tematów. Próbowałem zrobić to za pomocą pętli for, ale wtedy nic się nie wyświetlało. Uczę sie dopiero PHP, a jak wiadomo najlepiej uczyć się na przykładach. Proszę o wszelkie wskazówki, nie o gotowy kod ;)
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 05 września 2007, 15:40

Może lepiej będzie ustalić warunek pobierania danych w zapytaniu SQL, to będzie lepsze, szybsze i wygodniejsze :)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 05 września 2007, 15:46

Chodzi Ci o coś takiego jak tu: integracja-forum-phpbb3-ze-strona-vt5875.htm ? Robię specjalnie tak, bo chcę się nauczyć operować na bazie danych :)
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”